Membres de la plataforma per un nou CAP Gòtic
Per ACN i Redacció
Publicat el 08 d’octubre 2020

Després d'anys esperant una nova ubicació, el Centre d'Atenció Primària del Gòtic haurà de seguir buscant. L'Ajuntament de Barcelona, Correus i el Consorci de la Zona Franca han acordat avui per la tarda convertir la seu central de Correus en un pol d'activitat econòmica i un centre d'innovació digital.

L'acord, iniciativa pública que vol reeconomitzar Ciutat Vella, implica la cessió per part de Correus dels actuals edificis de la seu central a la plaça Antonio López i al carrer Àngel Baixeras en un termini màxim de dos anys perquè el Consorci els rehabiliti i l'Ajuntament en pugui fer ús com a equipament per al servei de l'economia digital i l'emprenedoria. L'operació preveu generar 1.500 llocs de treball i acollir fins a 150 companyies i start-ups. A banda, es mantindrà una oficina de Correus.

Proposta per a l'edifici
L'objectiu de la proposta és transformar l'emblemàtic edifici en un pol de dinamització econòmica de generació de llocs de treball i serveis per al barri. Així, els edificis de Correus es destinaran a usos com ara incubadores d'empreses o centres de formació i recerca. També s'hi vol ubicar una oficina d'atenció a l'empresa i al talent per part de l'Ajuntament de Barcelona i disposar d'un espai cívicocultural pensat per als veïns. A més, hi haurà una zona gestionada per Correus (Correoslabs) per transformar el tradicional negoci i alhora es mantindrà una oficina d'atenció al públic de Correus.

Reivindicacions a les portes de Correus
L'acte d'aquest dimecres amb presència de les diferents administracions ha comptat amb diverses reivindicacions a les portes de l'edifici de Correus, a la plaça Antonio López. Al seu torn, membres de la plataforma per un nou CAP Gòtic que demana ubicar el centre a l'annex de l'edifici de Correus han exigit solucions per al nou ambulatori. En arribar, l'alcadessa Ada Colau ha escoltat les seves peticions i, un cop a l'interior de l'edifici, s'hi ha referit durant el discurs. En concret, ha apuntat que el compromís del Consorci amb un nou espai per al CAP és ferm i ha apuntat que això no és incompatible amb el projecte que ja està acordat per a l'edifici de Correus.

Un altre grup que ha coincidit també a les portes per reivindicar les seves peticions han estat alguns treballadors de Correus, que han exigit la dimissió del president Juan Manuel Serrano present a l'acte i han demanat que no es vengués l'empresa. Ábalos ha negat que es vengui res quan ha sortit de l'acte i s'ha trobat amb el grup.

Acord històric
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha destacat que el projecte preveu un gran pol econòmic en un edifici emblemàtic que actualment està infrautilitzat. Per això, assegurat que és important mantenir una part de l'activitat, però alhora actualitzar-se en sectors estratègics i en un barri que ho necessita. "És un projecte clau", ha conclòs.

Per la seva banda, el delegat d'Estat al Consorci de la Zona Franca, Pere Navarro, ha recordat que fa anys que es treballa en el projecte i per això ha assegurat que l'acord entre institucions d'aquest dimecres és històric. El ministre espanyol de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha afirmat que el protocol signat permetrà la reforma d'un edifici històric i el seu ús com un espai únic, posant en valor l'acord entre administracions.


— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —