Ciutat Meridiana
Per Redacció
Publicat el 30 d’octubre 2020

En declaracions (a partir del minut 7) a Aquí, amb Josep Cuní de SER Catalunya, el comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent, ha defensat l'actuació del seu cos policial en el desnonament d'ahir a la nit a Ciutat Meridiana d'una família amb tres nens. Sallent ha assegurat que l'execució del desnonament ja s'havia produït al matí per "manament judicial" i que a la nit els Mossos van actuar davant el "delicte flagrant" de la reocupació del pis, amb l'objectiu de "restituir la propietat".

D'altra banda, el cap dels Mossos ha apuntat que els ho "van posar molt difícil", ja que "hi va haver força violència de les persones que estaven a fora". Així mateix, ha afirmat que "als Mossos d'Esquadra no ens agrada fer aquests desnonaments" i que sempre que actuen ho fan com a "policia judicial". 

D'altra banda, la regidora d'Habitatge de l'Ajuntament de Barcelona, Lucía Martín, ha explicat que ni la família desnonada ni els serveis municipals havien estat avisats que es produiria el primer desnonament. A més, ha assenyalat que "en plena pandèmia, amb menors i tractant-se d'un pis d'un banc, el Conseller d'Interior hauria de donar moltes explicacions". 

Les dades que aporta el TSJC

El 22 de setembre la part demandada va demanar la suspensió al·legant motius relacionats amb la pobresa energètica i el 27 de setembre el jutjat va desestimar-ho "entenent que és una qüestió administrativa que no afecta al procediment judicial" i va mantenir el desnonament d'ahir

Tal i com havia informat el Diari de Barcelona, el TSJC admet que van canviar pany al matí perquè no hi havia ningú i que van entregar les claus al propietari. A la tarda quan la demandant va tornar a entrar-hi es va produir "una violació de domicili que ja és un altre procediment a part i que provocar l'actuació dels Mossos d'Esquadra". 

La reacció de l'entitat bancària

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —