Des del rei emèrit a Isabel Díaz Ayuso: algunes persones que tastaran el carbó aquest dia 6
Per Amàlia Garcia i Gina Duran Oliu
Publicat el 06 de gener 2021

“Visca els tres reis, de l’orient, que porten coses a tota la gent (...), i un tros de carbó a qui es porti malament!”. De ben segur que tots vosaltres coneixeu aquesta cançó, la preferida dels Reis Mags d'Orient, i que milers d’infants canten cada 5 de gener amb molta il·lusió. I, clar, els reis la reben amb ànsies després d’un any sencer observant els nostres comportaments. Ara bé, per a ells no és fàcil destriar a qui li pertoca carbó i a qui li pertoquen joguines. Però no patiu, nosaltres som aquí per ajudar-los en la seva tasca. Aquí els proposem cinc candidats clau.

 
Juan Carlos de Borbón

El fugitiu n.1 de l’any es mereix una tona de carbó, si no més. Però els reis mags no tenen per què donar-li gratis, que la pagui ell. Un personatge que ha marcat el 2020 gairebé tant com ho ha fet el coronavirus, i que ha despertat indignació, crítiques, menyspreu i més adeptes al republicanisme. La família reial sempre ha fet farum, però aquest any ha quedat demostradíssim. Parlem de blanqueig de capital i de delicte fiscal (un frau a Hisenda superior a 120.000 euros), poqueta cosa. I, amb tot, cap a Abu Dhabi a passar la jubilació. Això sí, Corina no l’ha acompanyat, després de tot el que ha passat entre ells, la relació estava més que acabada. I nosaltres ens preguntem, anirà a la presó? El declararan culpable? O seguirà vivint com un rei fora d’Espanya? El que és segur és que no desapareixerà les notícies on hi surt fent llàstima: “Juan Carlos enfermo de coronavirus y lejos de su família” o “Juan Carlos cumple 83 años más solo que nunca”. 

Donald Trump

Si hi ha una persona a qui agrada la polèmica, aquesta és Donald Trump. Sempre ha estat així. Però clar, no són el mateix les excentricitats d'un empresari famós pel seu reality show que les del president dels Estats Units d' Àmèrica. Algú podria pensar que aquest 2020, sent el seu últim any de presidència, potser canviava de dinàmica. Però no, ha decidit marxar entre grans escàndols. Donald Trump tanca un any en què s'ha desvelat que no és el fan número 1 de pagar impostos (quina sorpresa!): l’any que va arribar al poder només havia pagat 750 dolars. També tanca un any en què ha negat constantment l'amenaça real del coronavirus i ha arribat a suggerir que les persones s'injectessin desinfectant per curar-se de la malaltia. Però, sobretot, tanca l'any en què ha fet tot el possible per no marxar de la Casa Blanca, assegurant sense cap mena de prova que les últimes eleccions han estat fraudulentes. Algun dubte que els reis vénen carregats de carbó per a ell? 

Isabel Díaz Ayuso

Està clar que gestionar una pandèmia no és senzill i la veritat és que a Díaz Ayuso sembla que se l'hi ha fet una muntanya. La cosa no va ser fàcil ja des d'un principi, quan Ayuso es va confinar en un luxós àtic al centre de Madrid, pel qual se suposa que pagava un preu irrisori. Un gran sacrifici per tal de no contagiar ni veïns ni veïnes. Tan malament estava que s'hi va passar gairebé dos mesos... I clar, ja diuen que començar amb mal peu et pot portar a prendre decisions precipitades. Com, per exemple, decidir que els alumnes de la Comunitat de Madrid que s'havien quedat sense beques menjador pel tancament de les escoles rebessin menjar de Telepizza i Rodilla. O, un altre exemple: construir en temps rècord un hospital que ha costat més de 100 milions d'euros (50 més del pressupostat), però que no té quiròfans ni laboratoris ni, ep, plantilla pròpia! A la seva carta als Reis ella assegura que, en el fons, tot és culpa del govern de Pedro Sánchez... Però nosaltres no sabem si per a ses majestats aquesta serà una excusa prou bona.

Verónica Forqué 

Ai Verónica Verónica.... on has estat tot aquest temps? I ara, sobtadament, ens apareixes a Sálvame amb ànsies de criticar els joves catalans! Als catalans no ens agrada que se’ns malparli, i als joves menys. I encara més si es fa sense fonament. Per què, a veure, què és un bon espanyol (que no castellà, és clar) per a tu? Serà que l’espanyol que es parla a Sevilla és el mateix que es parla a Madrid… Si és ben cert que no ens deixareu mai tranquils amb la nostra llengua (que és tan antiga com el castellà, no sé si recordeu allò de la Corona d’Aragó i la de Castella, l’assignatura d’Història, etcètera, us sona tot això?). Però bé, ja ho diu Carme Junyent: que el català només es salvarà parlant-lo, i això depèn de tots nosaltres, i no dels reis mags. No patiu tant pel castellà, de veritat, que recordem que no està en perill d’extinció.  

Dispositiu Mossos rave Llinars del Vallès

Aquí pringuem tots. I els reis mags ho tenen clar: els Mossos no queden exempts de rebre un bon tros de carbó! No es pot negar que el dispositiu encarregat de desallotjar la rave de Llinars no se’l mereixi. Tot Catalunya tenia els ulls posats en la rave. Ningú se’n sabia avenir, que hi hagués una festa en una nau abandonada amb més de 300 persones i que s’anés allargant, un dia més i un dia més... Però el que menys s’entén és per què no es van fer PCR als assistents abans de tancar la rave. Només es van fer tests d’alcoholèmia (la gran majoria negatius) i algun de drogues (positiu). Ai aquests Mossos.... Això sí, tots els mitjans atents a la rave, però qui destapava les ineptituds i els endarreriments amb la vacunació a Catalunya? Que, amb això, també ens hi va la vida, eh! Sigui com sigui, sempre és una bona excusa per portar carbó als Mossos, també per tots els desnonaments que han executat en plena pandèmia. Ja ho sabem que ells són un "manats", però és que es deixen manar, potser, massa bé.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —