- entrevistes -
Publicat el 14 de novembre 2023
Temps de lectura 5 MINUTS

Després de l'èxit de Tindercat, els influencers Carla Junyent (@carlajunyentt) i Gerard Querol (@gerryquerryberry) han fet el salt a 3Cat. Presenten des d'aquest octubre el nou projecte d'EVA, Clímax, un programa de cites protagonitzat pel joven de Catalunya. Amb un format desenfadat i morbós, persones de totes les identitats sexuals i de totes les orientacions sexuals participen en directe a la plataforma Twitch.

Tot va començar a Twitter Spaces amb el Tindercat i ara heu iniciat Clímax al Twitch d'EVA. Com ha sigut aquesta procés?

Carla: Un dia el Gerard va obrir aquesta nova funcionalitat dels espais i no sabíem ni com funcionava ni què hi fèiem allà. Vam començar a parlar i en Gerard va dir "First Dates Catalunya, qui vulgui lligar, que entri!". Va començar a connectar-se molta gent. No hi havia festes perquè era el Covid i la gent tenia molta necessitat de marro. De mica en mica vam anar fent-ho cada diumenge i després la productora de La Bombilla s'hi va afegir i vam dir "fem alguna cosa grossa aquí".

La cosa grossa, però, encara no és Clímax.

C: Encara no. Primer vam començar a fer els xous presencials del Tindercat, vam fer una gira i finalment un llibre de recull de relats que van passar en aquelles quedades. Ara, a la crida que vam fer de 3Cat de projectes amb Eva, hem fet el Clímax.

Gerard: És una evolució bastant notable. Canviar de buscar els ingressos pel nostre compte a poder estar a una plataforma com 3Cat ens dona una mica de tranquil·litat. Evidentment, els recursos són limitats. Però bé, tenim una tranquil·litat que ens ajuda a poder-nos concentrar amb això: ara la nostra vocació és el Clímax.

En l'àmbit personal, com ho heu viscut?

G: Tenir l'empresa a darrere m'aporta tranquil·litat. Tenim un equip darrere força gros que ens treu molta feina de preproducció de sobre, que a mi era el que em feia més mandra abans... tot i que la Carla i jo érem les persones que menys preproducció fèiem, eh? [Es miren i riuen]. A part, si ara es lia o hi ha alguna polèmica o algun problema, tenim un equip darrere i també tenim 3Cat, que són gent que et poden fer costat i ajudar amb el que necessitis.

C: Al principi va néixer com una conya, estàvem jugant. Quan vam veure que a la gent li tirava això, vam trobar aquesta oportunitat espontània, molt natural, molt orgànica. No m'imaginava gens que podia arribar al que hem arribat: de cop i volta fer una mica de gira par Catalunya, on la gent s'anima i fem festa, coneixen el projecte... és una satisfacció molt grossa. I ara hem fet el salt a Clímax que, com diu el Gerard, ens ha portat tranquil·litat. Al cap i a la fi, nosaltres som presentadors, no?

Com vau decidir quin format tindria el nou programa?

G: Vam presentar-nos amb la productora La Bombilla Mèdia a un concurs públic de TV3. Van presentar diferents idees, però al final, per pressupost i tot, la que més va encaixar va ser aquesta del plató, la Carla i jo amb la persona protagonista i els pretendents des de casa. També vam presentar el format de que els tres pretendents vinguéssin al programa, però de moment, per pressupost i tal, portar més gent al programa significava més infraestructura, més micròfons, més logística... De moment ens quedem amb el format petit, que està funcionant. No, Carla?

C: Sí, al final és això, reunions amb TV3 i anar formant una mica el projecte, que volíem que s'assemblés al màxim el que era Tindercat.

El setembre vau fer una crida perquè la gent s'apuntés al càsting. Com heu seleccionat els candidats?

C: Des de producció es demana un vídeo de presentació i certes dades: la teva edat, orientació sexual, aficions, aspectes de la teva personalitat... i amb això filtren una mica, que no vingui una persona random, saps? Llavors, si és un home gai, doncs li busquem un home, si és una persona bisexual, li busquem tal... intentem que hi hagi un match.

G: Jo vull convidar a tothom a apuntar-se al càsting de clímax.cat, eh? No exclourem a ningú, sempre que tingui entre 18 i 30 anys; a part d'això, no discriminem —evidentment— per orientació sexual, identitat de gènere ni res. Acabarem trobant el mix per vosaltres i ja està. L'ideal seria que trobéssim el vostre match, però si no, vindreu a passar una bona estona, riureu i fareu amics (si voleu).

També heu introduït cares conegudes entre el jovent català.

C: Tenir contactes amb gent del mundillo ens ha ajudat a tirar una mica, no? És a dir, gent coneguda que ja sabem que dona xou, que pot ser molt divertit, molt entretingut i que també ens dona una visibilitat.

G: Gràcies a estar darrere de la marca 3Cat hem pogut contactar amb gent que prèviament no teníem cap mena de relació. És molt més fàcil convidar a gent guai, com per exemple la Cèlia Espanya, una tia que ens ha donat molt contingut, pobreta, ens n'ha donat massa, fins i tot. Descansa una mica Cèlia. En próximes edicions, vindrà la Berta Aroca, que és una persona amb qui jo no tenia gaire bona relació, però bé, gràcies al Clímax hem pogut solucionar els problemes.

C: Que consti que a Berta Aroca encara no sabem si vindrà.

G: Per què no?

C: No ho sabem.

G: Sí que vindrà, sí! Ho va dir. Vindrà, vindrà! L'únic que li hem de trobar matches i han de ser top. A la Berta Aroca no li podem portar a un Jerry Querry Berry.

Fins al moment, com han anat les primeres cites?

G: Han anat força bé totes. En les dues últimes no hem tingut sort, des del Biel que no tenim match, però en les primeres sí. Uns van acabar sortint i tot! La Neus i el Martí, que ho van acabar deixant. Ell em va dir que la veia més com una amiga, pobre Neus...

En Martí és el dels dits de pianista?

G: Sí, el dels dits de pianista. Mira que estava condemnat al fracàs i va aconseguir sortir amb algú dient aquella frase de merda.

Hi ha possibilitat que algú de vosaltres protagonitzi una d'aquestes cites?

G: Sí. Jo tinc parella, però la Carla, per exemple, molaria que protagonitzés una cita. L'únic que la Carla té uns estàndards molt alts i només li agrada la Mushka. Arroba Mushka, si us plau, si la vols conèixer, viu al carrer Pujal d'Igualada.

C: Al carrer Pujal no, però a prop... No digo ná, perquè no ho puc dir, però igual, en un futur molt pròxim...

Si tot va bé, entenc que hi haurà més d'una temporada de Clímax.

G: Sí, la idea és anar mantenint el format. I sí, ens encantaria renovar! No sé amb qui hem de parlar. Com es diu la jefa? Rosa? Rosa Goumar? Doncs ja sap, si vols tenir una cita amb mi ja parlarem del tema...

C: Ara és molt d'hora per saber-ho, però la nostra intenció és que sí, la intenció del productor és que sí: ens agrada, ens ho passem bé i jo crec que té potencial, per tant, si la sort ens acompanya, i jo crec que els números també ens estan acompanyant... a la que es pugui gestionar, nosaltres presentarem que es pugui fer la segona temporada, oi sí?

Hi ha intenció de fer evolucionar el format, o de moment la intenció seria mantenir-lo igual en altres temporades?

G: Tot dependrà dels pressupostos. A veure, ens agradarà liar-la com més fort millor. Si podem tenir una citat de l'Aitana amb l'Aitana no futbolista, perfecte.

C: Nosaltres estem disposats a tot, al final, tot plegat ha anat de mica en mica. No tenim pressa, però hòstia, estaria molt guai si acabem creixent. No sé, a la tele per exemple... [Mira a en Gerard i riuen]. T'imagines? Seria divertidíssim. Nosaltres direm "sí" a tot.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —