Carles Puigdemont
Per Redacció
Publicat el 27 de juliol 2020
Temps de lectura 2 minuts

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat en una entrevista de TV3 des de Brussel·les, que si a les pròximes eleccions es presentés com a candidat i el Parlament l'acabés investint per via telemàtica, tornaria a Catalunya per prendre possessió del càrrec: "Si el Parlament m'investís, és clar que hi aniria", i recorda que en la investidura fallida del 30 de gener del 2018, ja ho tenia previst així. Tot i això, en l'entrevista no ha aclarit si es presentarà com a candidat.

Vicent Sanchis i Carles Puigdemont en l'entrevista de TV3 a Brussel·les. Font: ACN

Puigdemont ha matisat, però, que "si el Parlament no té capacitat" per fer la investidura a distància "no té cap sentit" que es plantegi tornar i que el dia d'avui la unitat estratègia que hi havia el 2018 "s'ha desdibuixat" i la situació és molt diferent de la de fa dos anys.

D'altra banda, Puigdemont també ha celebrat que les converses amb el líder d'ERC, Oriol Junqueras, s'hagin intensificat recentment i ha assegurat que en les darreres setmanes ha parlat "més amb Junqueras que amb el president Quim Torra". Tot i que “és normal que hi hagi discrepàncies, ens hem de tractar com aliats d’una mateixa trinxera”. 

Aquesta setmana Puigdemont també va presentar el seu nou llibre, 'M'explico', on relata els fets d'octubre del 2017. Paral·lelament, també s'ha posat en marxa 'Junts per Catalunya', el seu nou partit que trenca amb el PDeCat i crida l'independentisme. L'expresident també ha defensat la gestió del govern català durant la pandèmia per "no amagar-se i donar la cara cada dia, sense amagar xifres".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —