Pamplonesos commemorant la seva festa
Per EFE
Publicat el 08 de juliol 2020
Temps de lectura 3 MINUTS

Carrers plens de gom a gom, tothom vestit d’un blanc rosat pel vi vessat i amb adornaments vermells, balls de les cançons que toquen les bandes, crits, gent emborratxada i contenta, i, inevitablement, quatre o cinc braus esverats. Vuit dies de bogeria per als pamplonesos i per als milers i milers de persones que van a la capital navarresa del 7 al 14 de juliol. Avui no hi ha res de tot això.

L’Ajuntament de Pamplona ha publicat avui un vídeo en el qual s’evidencia l’excepcionalitat d’aquests Sanfermines. Enguany no hi haurà ni braus, ni cridòria, ni emoció al llarg del recorregut del famós encierro, una cita diària i imprescindible per a milers de persones que el segueixen a través de retransmissions nacionals i internacionals d’altres anys.

El vídeo mostra els carrers buits amb plans visuals del recorregut dels braus durant els Sanfermines i la narració imaginada de periodistes de diferents emissores de ràdio. L’encierro és una carrera de 875 metres davant de sis brous salvatges i sis cabestres que guien la manada fins a la plaça dels braus.

La cursa discorre per diferents carrers del centre històric de Pamplona, des de la costa de Santo Domingo fins a la plaça dels braus. Els orígens de l’acte es remunten a la tasca que duien a terme els carnissers, el gremi encarregat d’aconseguir el bestiar i d’acompanyar els pastors en el treball de guiar els braus i els cabestres fins a la plaça.

'Txupinazo' sense foc

Malgrat la suspensió, ahir, 6 de juliol, el dia del tradicional txupinazo, uns pocs centenars de persones van concentrar-se a la plaça de l'ajuntament.

 

A falta de txupinazo, l'ajuntament va penjar un immens mocador vermell amb el lema "#LosViviremos"

Els carrers de Pamplona, el 7 de juliol del 2020, gairebé deserts. Font: EFE / Jesús Diges

Un grup de corredors de l'encierro, de blanc i vermell, fent els càntics habituals a sant Fermí. Font: EFE / Jesús Diges

Un home vestit amb els colors dels Sanfermines passejant pels carrers buits de Pamplona. Font: EFE / Jesús Diges

Una noia penjant el mocador dels Sanfermines a la finestra. Font: EFE / Jesús Diges

Un home amb la maleta i vestit amb els colors passejant pels carrers de Pamplona. Font: EFE / Jesús Diges

Els carrers buits de Pamplona. Font: EFE / Jesús Diges

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —