Vinyeta sobre desigualtats
Per Redacció i EFE
Publicat el 05 d’agost 2020

Més d’un centenar d’il·lustradors de tots els continents s’han unit a la iniciativa Cartoons For Change i protestaran en contra del treball infantil al llarg d’un any. La idea de l’activista guatemalenc Fernando Morales-de la Cruz es va implementar en resposta a les reunions virtuals de l’Organització Internacional del Treball (OIT) que es van produir entre el 7 i el 9 de juliol. Tot i això, algunes de les primeres il·lustracions ja es van compartir el 12 de juny per commemorar el Dia Mundial contra el Treball Infantil. 

Vinyeta de Steve "Jonesy" Jones.

Segons les dades de l’OIT, al món hi ha uns 152 milions de nens i nenes treballant, una dada que Morales de la Cruz considera que està per sota de la real. “És inacceptable, cruel i il·legal que, trenta anys després de la ratificació de la Convenció sobre els Drets dels Nens, encara hi hagi quasi 300 milions de nenes i nens explotats en diverses formes de treball infantil”. 

Els organitzadors han fet una crida a il·lustradors, caricaturistes i altres artistes gràfics per penjar obres relacionades amb l’explotació infantil sota el hashtag #365DaysAgainstChildLabor. Amb aquesta durada, el projecte durarà fins a mitjans del 2021, declarat per l’Assemblea General de les Nacions Unides com l’“Any per l’eliminació del Treball Infantil”. 

Caricatura de Donald Trump per Paulo Batista.

Per l’activista guatemalenc, la majoria de programes “d’ajuda al desenvolupament” dels Estats Units, Canadà, Suïssa, Noruega, el Regne Unit i la Unió Europea “no només no ajuden a erradicar el treball infantil, sinó que serveixen per amagar la crueltat de models de negoci neocolonials que són la vertadera causa de la misèria”. Un grup de cantants alemanys també s'han unit a la iniciativa per denunciar "aquest comportament cruel i injust" davant dels seus representants polítics. 

Morales-de la Cruz afirma que en “massa indústries” el treball infantil segueix incrementant perquè és “molt rendible” per les multinacionals i posa d’exemple la producció de xocolata, cafè i la mineria. Segons un informe de l’OIT, el 70% dels nens que treballen, ho fan en el sector de l’agricultura i quasi la meitat tenen només entre 5 i 11 anys. 

Il·lustració de Chavo del Toro

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —