temperatura
Per EFE
Publicat el 24 d’agost 2020

Un hongkonguès de 33 anys s'ha convertit en el primer cas documentat de reinfecció per Covid-19 al món, segons investigadors de la Universitat de Hong Kong. El pacient va ser donat d'alta després de curar-se del virus a l'abril però a principis d'aquest mes va tornar a donar positiu a les proves després de tornar d'Espanya, assenyala la televisió pública local RTHK.

Segons les autoritats sanitàries de la ciutat, en un primer moment es va pensar que l'home podria ser un "portador persistent" de la SARS-CoV-2, causant de la pandèmia de la Covid-19, i mantenir encara l'agent infecciós en el seu organisme des del seu anterior patiment. No obstant això, els investigadors de la Universitat de Hong Kong asseguren que les seqüències genètiques de la soca del virus que va contreure l'home a l'abril i a l'agost són "clarament diferents".

Aquest descobriment podria suposar un revés per als qui basen la seva estratègia contra la pandèmia en la suposada immunitat obtinguda després de passar la malaltia. "Molts creuen que els pacients recuperats de la Covid-19 tenen immunitat contra les reinfeccions pel fet que la majoria van desenvolupar una resposta basada en anticossos neutralitzadors", apunta l'estudi de la Universitat de Hong Kong.

Els investigadors recorden que "hi ha proves que alguns pacients tenen nivells decreixents d'anticossos passats uns pocs mesos". L'estudi ha estat acceptat pel diari mèdic 'Clinical Infectious Diseases' publicat per la Universitat d'Oxford.

Segons els experts de la Universitat de Hong Kong, "la SARS-*CoV-2 podria persistir entre la població humana, com és el cas d'altres coronavirus humans comuns associats als refredats, malgrat que els pacients hagin aconseguit immunitat a través d'una infecció natural".

Per tant, recomanen que els pacients recuperats de la Covid-19 continuïn portant mascaretes i respectant la distància social. Així mateix, l'absència d'una immunitat natural duradora implicaria que els recuperats de la malaltia no evitarien sotmetre's a la vacunació: "Ja que la immunitat podria ser poc duradora (...), s'hauria de considerar també la vacunació per a aquells que han passat per un episodi d'infecció".

A mitjan juliol, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va mostrar la seva esperança en què els recuperats de la Covid-19 mantinguessin cert grau d'immunitat durant diversos mesos. Segons va recordar llavors la cap del Departament de Malalties Emergents de la institució, Maria van Kerkhove, "en altres coronavirus com el MERS o el SARS, la immunitat es va prolongar uns dotze mesos o fins i tot una mica més". No obstant això, malgrat que els contagiats desenvolupen una resposta immune, encara es desconeix si és sòlida o la seva durada.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —