La Casa Batlló tanca les portes pel conflicte laboral
Per ACN
Publicat el 29 d’octubre 2020
Temps de lectura 2 minuts

La Casa Batlló tancarà portes a partir d'aquest dijous per "l'escalada de tensió" provocada, segons la direcció, per alguns treballadors en vaga de l'empresa Staffpremium i el sindicat convocant. Alguns treballadors es van declarar en vaga el 8 d'octubre i, des de llavors, han organitzat protestes. En alguns casos, segons la direcció, han provocat destrosses que es qualifiquen "d'irreparables" a l'edifici Patrimoni Mundial, a més de diversos "incidents violents". També afirmen que han agredit empleats i han amenaçat visitants. Així, el tancament seria, segons ells, per protegir d'actes vandàlics el monument, empleats i visitants.

La plantilla de la Casa Batlló, subcontractada per l'empresa Staffpremium, comença avui una vaga per denunciar abusos en les seves condicions laborals. Així ho va anunciar ahir el sindicat Solidaritat i Unitat dels Treballadors (SUT) en un comunicat on es denuncien la "imposició" de contractes temporals "fraudulents" o l'aplicació del Conveni d'Hostesses i Promotors de Venda en lloc del de Lleure Educatiu i Sociocultural. 

El cas més greu es va produir dissabte passat, quan un "grup de manifestants encaputxats" van llançar pedres contra l'edifici i va trencar part dels emplomats originals de 1906, recentment restaurats. Les fonts han assegurat a l'ACN que, en paral·lel, altres manifestants amb bengales i petards arremetien contra el mobiliari urbà i els visitants.

Més d'una dotzena de manifestants es concentren periòdicament davant de la façana de la Casa Batlló amb un desplegament de pancartes i amb ús de megàfons i xiulets i, segons un comunicat de la direcció, "assetjant els visitants i provocant que dos empleats de la Casa Batlló hagin requerit assistència mèdica per problemes auditius". "Un d'ells, afectat per tinnitus i amb pèrdua d'audició, segueix amb tractament mèdic", precisen en una nota enviada als mitjans.

Segons Gary Gautier, director de Casa Batlló, l'edifici tanca perquè no hi ha les condicions per garantir la "seguretat a la via pública d'empleats, visitants i del nostre Patrimoni Mundial, tot i haver contractat personal de seguretat privada per a la seva protecció". "Tanquem per protegir-nos de les agressions físiques i per protegir un edifici que més enllà d'un negoci és Patrimoni Mundial", conclou Gautier.

Els treballadors neguen estar implicats en els aldarulls

Els treballadors en vaga del sindicat SUT neguen tenir es a veure amb les incidents i argumenten que algunes de les totxanes, a més de malmetre l’edifici, van ser llençades cap a la zona a on hi havia els piquets. Els treballadors han acusat a la Casa Batlló de crear un “muntatge” per acabar amb els vaguistes.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —