Catalunya rebrà 65,6 milions per comprar cotxes elèctrics o híbrids
Per ACN i Redacció
Publicat el 13 d’abril 2021

Catalunya rebrà 65,6 milions d'euros del pla Moves III per ajuts per comprar cotxes elèctrics o híbrids endollables, segons ha anunciat avui el govern espanyol. El Consell de Ministres ha aprovat el Reial Decret que regula les bases de la tercera edició del pla, que té una dotació mínima de 400 milions ampliables, almenys, fins al doble d'aquesta quantitat. Els 65,6 milions que rebrà Catalunya formen part de la primera partida.

L'executiu encapçalat per Pedro Sánchez destaca que és la segona Comunitat Autònoma en rebre més fons. Avui també s'ha aprovat un Reial Decret per fomentar una gestió més eficient i segura dels residus dels vehicles al final de la vida útil. El programa Moves III es dota amb fons Next Generation. 

El pla d'ajuts a la compra de vehicles elèctrics o híbrids endollables té continuïtat fins al 2023 i preveu finançar amb fins a 9.000 euros la compra de furgonetes, amb fins a 7.000 l'adquisició de turismes i amb fins a 1.300 les transaccions de motocicletes. Una de les condicions que s'estableixen és que el beneficiari enviï a desballestar un vehicle de més de set anys d'antiguitat. Es tracta de renovar la flota i substituir vehicles antics i contaminants. Si no es desballesta cap vehicle, els ajuts poden arribar als 4.500 euros en cas dels turismes.

Pel que fa als ajuts per a empreses, atorgaran una quantia superior a les Pime i també fomentaran el desballestament de vehicles antics. Es preveu repartir fins a 4.000 euros per la compra d'un turisme elèctric i fins a 5.000 per l'adquisició d'una furgoneta.

El pla Moves III també preveu ajuts per a la instal·lació d'infraestructures de recàrrega per a particulars, comunitats de propietaris i petites i mitjanes empreses, així com per a punts de càrrega ràpida i ultraràpida.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —