Des de l’aprovació de la llei catalana per als drets LGTBI, l’any 2014, s’han registrat 745 incidències
Per EFE
Publicat el 02 d’octubre 2020

L'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH) ha denunciat que la manca de recursos impedeix la plena implementació de la llei catalana per als drets LGBTI, que avui compleix sis anys. Des de la seva aprovació s’han registrat 745 incidències homòfobes, de les quals només 12 han acabat en sancions.

El 2 d'octubre del 2014 el Parlament de Catalunya va aprovar la llei que garantia els drets de les persones LGTBI, fruit de la lluita liderada per entitats i organitzacions com la Plataforma LGTBI-Cat o FAGC. No obstant això, des que va començar l'any, l'OCH ja ha rebut 147 incidències relacionades amb atacs al col·lectiu LGBTI, fins i tot en el context de pandèmia provocat per la Covid-19.

El president de l'entitat, Eugeni Rodríguez, ha remarcat que "tot i les 745 incidències registrades des de l'aprovació de la llei, només 12 han estat sancionades”. Rodríguez exigeix "la seva total implementació i que les polítiques públiques a Catalunya siguin efectives", i per això considera "cabal el règim sancionador, per tal de donar total cobertura a la víctima".

En aquests sis anys, hi ha hagut avenços en matèria de drets com el Deure d'Intervenció, que obliga l'administració a actuar davant d'una agressió o discriminació homòfoba. Malgrat això, des de l'OCH recriminen que sempre hi ha hagut una manca de recursos i formació en processos administratius com el canvi de nom de naixement, en el cas de les persones trans.

Davant d'aquesta situació, l'OCH reclama la implementació de l'Organisme Coordinador de Polítiques LGBTI, un òrgan encarregat de coordinar les polítiques en aquest camp de diferents departaments de la Generalitat.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —