Un centenar de persones es manifesten a Barcelona per exigir la regulació "urgent" dels immigrants
Per ACN
Publicat el 20 de juliol 2020

Desenes de persones s'han concentrat avui a la tarda a Barcelona per reclamar que la regularització dels immigrants és "urgent" davant la crisi sanitària. La protesta tenia per lema "Papers per a tothom, regularització ja!" i ha estat convocada per Sindillar, l'associació Papers per a Tothom i pel col·lectiu immigrant del Maresme.

Els concentrats, uns 120 segons la Guàrdia Urbana, asseguren que els immigrants no són els culpables dels nous brots i assenyalen que els responsables són els "governs que retallen la sanitat, mantenen a milers de persones treballant en condicions precàries i insalubres i posen en risc la vida de les persones per salvar el turisme o els negocis de les multinacionals hoteleres".

Els concentrats asseguren que la "greu situació sanitària fa més urgent i necessari que mai que el govern central regularitzi sense condicions a tots els immigrants que viuen a l'Estat". Critiquen que "és fals que el virus no entengui de classes" i afirmen que són "els sense papers, els sense sostre, els jornalers, les treballadores de la llar i de les cures" els que estan més exposats al coronavirus".

En declaracions a l'ACN, Norma Falconi, portaveu de Papers per a tothom, ha denunciat que "a Lleida donen la culpa als temporers quan els han deixat dormir més de tres mesos als carrers, als contenidors, sense cap mena de suport". Falconi ha destacat que "Itàlia i Portugal han legalitzat els immigrants" i s'ha preguntat per què no ha fet el mateix Espanya si "hi ha més de mig milió de persones sense papers". "Perquè ens culpen a nosaltres dels brots si ni tan sols tenim targeta sanitària", ha preguntat indignada.

Imatges de la manifestació de Lorena Sopena.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —