Centenars de persones omplen la plaça de la Catedral per protestar contra el desallotjament de la Casa Buenos Aires
Per ACN i Redacció
Publicat el 01 de novembre 2020

Centenars de persones s'han concentrat aquest dissabte al vespre a la plaça de la Catedral de Barcelona per protestar contra el desallotjament de la Casa Buenos Aires de Vallvidrera. Ho han fet durant pràcticament una hora amb l'objectiu de denunciar els desnonaments a la ciutat i per recordar que no "en toleraran cap més".

Durant la manifestació s'han llegit un manifest i posteriorment s'han tirat bengales i petards. Tot plegat vigilat per agents de la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra, que des de fa una estona ja estaven controlant els accessos de Via Laietana i la Plaça Sant Jaume. En aquest darrer punt hi havia convocada una concentració contra les restriccions anti-Covid.

Un cop acabats els parlaments, els manifestants de la concentració en contra dels desnonaments han baixat per Via Laietana fins a la plaça Sant Jaume. I ha estat aleshores quan hi ha hagut alguns incidents lleus, res a veure amb els de la nit anterior, que van ser molt més violents.

Alguns dels manifestants van trencar la façana de vidre de l'Ajuntament de Barcelona a la plaça de Sant Miquel. Ho han fet aprofitant que just davant hi havia una zona amb material d'obra. A més, també han deixat una pintada on es podia llegir la frase 'Okupa tu també'. Uns pocs dels concentrats han encès una foguera amb material que han trobat a la zona i una minoria també ha dificultat la tasca dels periodistes, com es veu en aquest vídeo, amb el periodista de TV3 Aitor Álvarez

Finalment, els Mossos han entrat a la plaça per desallotjar els manifestants que provocaven aldarulls. Hi ha hagut enfrontaments entre els manifestants i els agents, amb llançaments de pedres per part dels uns i de pilotes de foam per part dels altres. Els Mossos, que han comptat amb l’ajuda dels antidisturbis ARRO, han baixat pel carrer Cervantes i el grup que feia llançaments ha seguit movent-se pel barri Gòtic. Els Mossos han detingut un dels manifestants.

Pel que fa a l'altra manifestació, la que s'havia convocat per denunciar les mesures restrictives, ha tingut molt poca afluència. De fet, fins a l'arribada dels participants de la concentració de la plaça de la Catedral, pràcticament només hi havia la premsa.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —