Mossos
Per EFE
Publicat el 24 d’octubre 2021

Centenars de Mossos d'Esquadra i de policies locals s'han manifestat aquest dissabte al centre de Barcelona per dir "prou!" davant les agressions que han patit els agents i per exigir respecte, suport institucional i perquè s'acabi la utilització "partidista" de les forces de seguretat. La protesta, que s'ha iniciat cap a les 19.00 hores als voltants del Parlament i que poc abans de les 20.00 ha arribat a la plaça Sant Jaume ha estat encapçalada per una pancarta amb el lema "Per la seguretat pública". Segons la Guàrdia Urbana han assistit a la manifestació 2.000 persones.

 


La manifestació, que ha comptat amb la presència de representants de PP, Cs i Vox, ha estat convocada pels sindicats dels Mossos d'Esquadra SAP-FEPOL, USPAC, SPC, SME, CAT-EM, SEIME-FEPOL, SICME, AFITCME i SEI, de les Guàrdies Urbanes i Policies Locals -SICPOL, SFP-FEPOL, SAP-PL i SAPOL- així com per l'associació professional APME. En el manifest conjunt, els sindicats denuncien que en els últims mesos els policies han estat objecte d'"atacs directes que han provocat una falta d'autoritat i una deslegitimació" de la seva professió.

 

"La politització constant de la nostra professió, la utilització partidista per desgastar el govern de torn i la falta de valentia política per defensar el cos dels Mossos d'Esquadra, les respectives policies locals, els vigilants municipals i les guàrdies urbanes davant segons quins sectors, així com també les agressions (massa continuades) que hem anat patint, ens han portat avui al carrer", sosté el manifest.

A més, adverteixen que la falta de recursos amb els que han hagut d'afrontar "situacions extremadament complexes", en referència per exemple als dispositius contra els botellons, han provocat un "esgotament evident" que, sumat a la "falta de suport polític", els ha portat a una situació "insostenible".

"És per aquest motiu que la Policia de Catalunya es veu obligada a dir prou! Exigim que la manifestació d'avui sigui un punt d'inflexió. El respecte i la dignitat de la Policia de Catalunya (com passa de forma generalitzada a la resta de l'Estat) està en joc", alerten.

Els policies consideren que aquesta manifestació ha de servir "com a mínim" per donar un "toc d'atenció" als responsables institucionals perquè actuïn amb la "determinació necessària" per protegir als agents. Altrament, diuen, l'estat del benestar es veurà "greument afectat".

Recollint el malestar en el cos autonòmic, el major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, ja va denunciar ahir, en l'acte del Dia de les Esquadres, l'auge de "comportaments preocupants d'intolerància" contra la policia avalats per alguns sectors i va demanar "respecte".

Després de setmanes de creixent malestar entre els agents policials a Catalunya, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va reconèixer ahir -en un missatge de vídeo difós en l'acte del Dia de les Esquadres- que els Mossos han afrontat en els últims mesos situacions "molt complexes" per la pandèmia i els "canvis socials i econòmics" i els va mostrar el seu "ple suport" i el de tot el Govern, mentre que el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, va garantir que l'executiu "perseguirà" als autors dels "atacs inacceptables" a la policia.

Davant d'aquesta situació, els sindicats sostenen en el seu manifest que aquest "gir" que s'ha començat a percebre en relació al suport institucional "s'ha de mantenir de manera constant" sense que sigui necessari tornar a convocar una altra manifestació.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —