- vídeos -
27.617.000.000€ és el pressupost que l’Estat espanyol destinarà el 2023 a despesa militar. Aquestes xifres, denuncia el Centre Delàs, representen gairebé 600 euros per cada habitant, i més d’un 2% del PIB de l’Estat espanyol, unes xifres que troben desproporcionades.
Publicat el 22 de desembre 2022

27.617.000.000€. És el pressupost que l’Estat espanyol destinarà el 2023 a despesa militar. Aquesta xifra, denuncia el Centre Delàs, representa gairebé 600 euros per cada habitant, i més d’un 2% del PIB de l’Estat espanyol. Una quantitat que considera desproporcionada.

Per denunciar-ho, l’entitat ha iniciat una campanya de sensibilització contra l’augment de la inversió militar i, també, per reflexionar sobre els conceptes de seguretat i defensa. El Centre Delàs reivindica el concepte de seguretat humana enfront la idea de seguretat tradicional, hegemònica en les polítiques nacionals. Una concepció de seguretat basada en la defensa de la integritat territorial dels estats i la indústria militar.

La seguretat humana, defineixen en l’espot promocional de la campanya, es basa en la inversió per als serveis públics, garantir el dret a l’habitatge, assegurar subministraments energètics, lluitar contra el canvi climàtic, cosa que, afirmen, no s’impulsa suficientment, en detriment de la inversió en armament.

Com a exemple, es denuncia que l’exèrcit espanyol té 219 tancs Leopardo 2E, que tenen un cost equivalent al 70% del pressupost d’un ajuntament com el de Barcelona.

El vídeo, protagonitzat per l’actriu i humorista Judit Martín, i difós a través de les xarxes de l’entitat, ironitza sobre com els tancs i l’armament s’entenen com a garantia de protecció de les persones, sense ser-ho.

La campanya s’ha impulsat en el marc de la Campanya Global per la Reducció de la Despesa Militar, en la qual col·laboren l’International Peace Bureau i l’Institut Català Internacional per la Pau.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
- vídeos -
— El més vist —