El centre KBr obre el 7 d'octubre per convertir-se en el punt de "projecció internacional" de la fotografia a Barcelona
Per ACN
Publicat el 09 de juliol 2020

El KBr, que rep el nom del símbol químic del bromur de potassi i de la sala que es fa servir en el procés de revelatge de la fotografia analògica, és el nou espai de la Fundació Mapfre a partir del 7 d'octubre. L'entitat es llança a la projecció internacional de la fotografia amb la inversió de tres milions d'euros en aquest projecte, el qual estarà ubicat a l'antiga seu de l'Institut Municipal d'Hisenda, el qual s'està reformant, annexa a la Torre Mapfre. L'espai comptarà amb 1.400 metres quadrats repartits en dues sales d'exposicions, una zona per a activitats educatives i un auditori. El nou centre reemplaçarà l'actual seu, la Casa Garriga Nogués.

La inauguració estava prevista pel juny. No obstant això, la pandèmia va obligar a posposar-la i, finalment, es farà amb dues exposicions de dos grans mestres de la fotografia, Bill Brandt i Paul Strand. La Fundació Mapfre espera que l'edifici esdevingui un dels centres de referència en l'àmbit, ja que "Barcelona té una tradició fotogràfica històrica i volem que amb aquesta activitat important pel que fa a projectes internacionals i també projectes que puguin mostrar els arxius fotogràfics que tenen Barcelona i Catalunya, sigui una projecció internacional de la fotografia de la ciutat", ha dit Nadia Arroyo, directora de cultura de la Fundació Mapfre.

El centre està pensat per acollir diferents activitats al voltant de la fotografia, però, probablement, les restriccions pel coronavirus n'afectin bona part, com ara els cicles de conferències. Arroyo ha assegurat que s'estan reinventant, com tothom, per la qual cosa que portaran "part d'aquesta activitat al terreny digital." Així doncs, el nou centre KBr té la intenció d'innovar i dur a terme propostes "que mai s'havien fet fins ara". Així doncs, es combinarà l'exhibició dels grans mestres de la fotografia, la col·laboració amb col·leccions i institucions locals per exhibir els seus fons i també amb escoles de fotografia catalanes.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —