Protestes centres privats de dansa
Per EFE i ACN
Publicat el 06 de febrer 2021

Els centres d'ensenyament privat de dansa de Catalunya han demanat aquest dissabte a la Generalitat, amb un tall de trànsit al centre de Barcelona, que se'ls permeti la seva reobertura després de decretar el seu tancament en el marc de les restriccions per la pandèmia del coronavirus.

L'acció, convocada pel Col·lectiu de Professors i Centres Privats de Dansa de Catalunya (CPCPDC), s'ha desenvolupat també en altres punts cèntrics de Tarragona, Lleida i Girona.

A Barcelona, l'acció s'ha desenvolupat sense incidents aquest matí en la confluència del carrer Aragó amb el passeig de Gracia, la qual cosa ha obligat la Guàrdia Urbana de Barcelona a habilitar un trajecte alternatiu per als vehicles.

Els concentrats, vestits de negre i amb pancartes que narraven la situació que viuen pel tancament dels centres, han desenvolupat sobre la calçada i davant un taüt amb flors, una coreografia que ha estat aplaudida pels vianants.

"La dansa també és educació. La dansa és salut", "Gana", "Desesperació" són algunes de les expressions que es podien llegir a les pancartes que portaven els concentrats per la coordinadora, que agrupa unes 400 escoles privades de Catalunya, la qual cosa suposa el 90 per cent dels centres d'ensenyament d'aquesta disciplina artística.

Una noia llença una flor a un taüt per simbolitzar la mort de la dansa a Catalunya. Font: ACN

Amb el lema que la dansa també és educació i les peticions de "deixar d'ofegar-nos" i parar "l'enterrament de la dansa", els professors han reclamat, segons el text de la convocatòria, "que la dansa és un servei essencial" i que "no és el problema, és la solució".

Els professors afirmen en el seu manifest que el conseller d'Educació, Josep Bargalló, "encara no s'ha dignat a reconèixer les escoles de dansa dins del seu departament".

"Així -afegeix el text- segueixen tancades malgrat els esforços per adaptar-nos a les mesures sanitàries, i els nens i joves estan abandonant l'activitat amb el desconsol que comporta abandonar uns somnis i uns esforços a aquestes innocents edats".

Els professors lamenten que el conseller "no hi hagi mogut ni un dit perquè els centres puguin reobrir les seves portes" i es lamenten que fa mesos que "criden a les portes" de la Generalitat per saber quins departaments "els emparava i poder mantenir l'activitat oberta presencialment".

"Tres mesos després, sabem que pertanyem a Educació, i sabem que hauríem de viure en una casa on incomprensiblement no ens volen", indica el text.

A Tarragona, més d'un centenar de persones s'han concentrat en l'avinguda de Roma, on també han desenvolupat una coreografia i on els representants dels professors han destacat que els seus centres formen part del sistema educatiu.

A Girona, un altre centenar de persones també vestides de negre s'han concentrat a la plaça 1 d'Octubre, mentre que a Lleida l'acte reivindicatiu s'ha desenvolupat a la cruÏlla del carrer Balmes amb Rovira Roure i Prat de la Riba i ha comptat amb l'adhesió del grup de dansa de l'Ateneu Popular de Ponent. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —