cercle d'economia
Per ACN
Publicat el 16 de juny 2021

El Cercle d'Economia ha expressat aquest dimecres el seu suport als indults als presos independentistes que el govern espanyol aprovarà en les pròximes setmanes. Així ho ha afirmat aquesta tarda el president de l'entitat, Javier Faus, en el discurs inaugural de la Reunió Anual del Cercle d'Economia. El seu president ha parlat d'"oportunitat històrica de concòrdia" i s'ha mostrat partidari d'adoptar una postura "sense retrets i mà estesa" i impulsar el "consens". "Qualsevol mesura emparada pel nostre ordenament jurídic que fomenti aquesta oportunitat, i els indults ho són, tindran el suport del Cercle", ha comentat Faus .

Davant de nombrosos empresaris, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, entre d'altres, Faus ha apostat per superar "el conflicte amb generositat i valentia" i ha insistit en "treballar en un futur de concòrdia" i "diàleg", per al qual ha dit que és el "moment idoni" de tractar l'encaix polític de Catalunya a Espanya. També s'ha referit a "un futur que exigeix gestos d'anada i tornada que superin el conflicte i apostin amb generositat i valentia per un demà en comú dins del que ens reconeixement lleialment en la nostra diversitat".

El president del Cercle d'Economia també ha subratllat que l'entitat desitja "una Espanya menys radial, més alemanya que francesa" i en la qual "es reparteixin millor els beneficis de la centralitat i les regions es puguin desenvolupar plenament". "No pensant només en Catalunya, sinó precisament en el conjunt d'Espanya", ha afegit Faus.

En el discurs inaugural, Faus també ha felicitat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, pels "primers moviments" al capdavant del Govern perquè "marquen una activació, uns primers passos, que valoren positivament". No obstant això, ha lamentat que, més enllà de denunciar en una nota d'opinió recent que la Comunitat de Madrid actua com a "aspirador", també ha constatat que "Catalunya perdem oportunitats per la nostra manca d'ambició per polítiques públiques contràries a la iniciativa privada".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —