Chaplin
Per Edu Boada
Publicat el 07 de febrer 2021

El primer llargmetratge de Charles Chaplin, The Kid, torna a les grans pantalles gràcies a la reedició en 4K que la productora espanyola A Contracorriente Films ha creat per a celebrar el centenari de la seva estrena el 6 de febrer de 1921. Aquesta versió millorada del film es podrà veure a un total de 80 cinemes de l'estat espanyol i en concret a 5 cinemes de Barcelona: Cinema Verdi, Cinesa Diagonal, el Cinema Balmes Multicines, el cinema Renoir Floridablanca i la sala de cinema cooperatiu Zumzeig.

El clàssic que Chaplin va escriure, produir, dirigir i protagonitzar, narra la vida d'un nadó, caracteritzat per Jackie Coogan, que és abandonat per la seva mare, a contracor al cotxe d'una família benestant. No obstant això, uns joves furten l'automòbil i deixen el petit en un barri marginal on un vagabund, interpretat per Charles Chaplin, acabarà assumint la seva adopció. Aquest fet donarà pas a una història plagada de rocambolesques aventures. Aquesta primera gran història de Chaplin ens mostra tints autobiogràfics segons, ha pogut explicar a aquest diari el professor de la UAB Ludovico Longhi expert en història del cinema. "Chaplin té una infància molt semblant a la que s'explica a The Kid, molt dickensiana com s'explica a Oliver Twist i d'alguna forma amb la pel·lícula s'allibera d'aquesta càrrega que té. The Kid és la primera pel·lícula que li dóna un gran èxit mundial".

La productora A Contracorriente Films ha declarat al Diari de Barcelona que la reedició d'aquest film per al seu centenari era una oportunitat irrepetible. "Creiem que la readaptació era idònia per a tornar-la als cinemes i que la gent la pogués gaudir". Però l'estrena no només servirà per a retornar als més cinèfils a les sales de cinema sinó que segons la productora aquesta reedició permetrà "que els més petits, si encara no havien descobert a Chaplin, puguin endinsar-se en aquest món que agafa a tantes generacions i que pot agradar moltíssim". Segons assegura A Contracorriente films la reestrena en 4k de la pel·lícula es va plantejar com a quelcom inalterable tot i la pandèmia. "Teníem l'estrena fixada des de ja fa un temps i volíem celebrar el centenari hi haguera pandèmia o no".

La sala de Cinema Cooperatiu Zumzeig, una de les úniques sales on es podrà gaudir del film, ha declarat a aquest diari que "en un moment tan delicat per a les sales de cinema i per a la indústria cinematogràfica en general, recuperar la figura de Chaplin és reivindicar la necessitat i la importància de tornar a les sales. Tornar a gaudir de clàssics remasteritzats i amb alta qualitat no és només recuperar allò que diuen "la màgia del cinema", és també aportar una nova lectura, un nou sentit". La reedició d'aquest clàssic permetrà a l'audiència tornar a gaudir no només de la "consagració de Chaplin com el comediant més gran de la història del cinema" sinó també d'un film que amb la "seva universalitat traspassa el temps", asseguren des de la Cooperativa.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —