Científics volen clonar el rinoceront de Sumatra a Malàisia
Per EFE
Publicat el 24 d’agost 2020

Científics malaisis estan buscant finançament per fer reviure el rinoceront de Sumatra a Malàisia després que l'any passat en morís l'últim exemplar. Actualment, aquesta espècie només compta amb 80 exemplars a Indonèsia i es troba en "perill crític" d'extinció.

L'operació es duria a terme mitjançant una tècnica de clonació amb cèl·lules mare en un projecte pioner que necessita 5 milions de ringgit (en torn a 1 milió d'euros) perquè es pugui materialitzar. Segons els investigadors, una cinquena part del pressupost ja s'hauria aconseguit gràcies a les aportacions del govern malaisi, una suma que els ha permès conservar teixits vius de diferents òrgans com ara els ronyons, el fetge, la pell o el cor dels tres últims exemplars de rinoceronts morts al país.

Un equip dirigit per Muhammad Lokman, investigador de la Universitat Islàmica Internacional de Malàisia, està treballant per aconseguir òvuls de rinoceronts africans del zoològic de Kuala Lumpur amb la intenció de fecundar-lo amb cèl·lules somàtiques dels espècimens extints.

"Extraiem el nucli dels òvuls i inserim les cèl·lules somàtiques (dels rinoceronts extints) de manera que l'òvul es desenvolupa fins a convertir-se en un embrió que transferim a l'úter d'un animal subrogat, que pot ser una altra espècie de rinoceront o un altre mamífer com un cavall", va explicar Lokman.

L'ovella Dolly
L'objectiu és clonar almenys cinc o sis exemplars per garantir la rehabilitació de l'espècie a Malàisia. Aquesta tècnica es va usar per clonar l'ovella Dolly en 1997, però és la primera vegada que es tracta d'aplicar per reviure exemplars desapareguts.

Aquest projecte de clonació va començar després que el novembre de l'any passat morís Imam, l'últim exemplar de rinoceront de Sumatra a Malàisia a causa d'un càncer als 25 anys, un esdeveniment que va causar commoció entre molts malaisis i la comunitat de científics i conservacionistes, després que l'últim mascle morís sis mesos abans.

Els últims 80 exemplars d'aquesta espècie, la més petita entre els rinoceronts en mesurar fins a uns 1,3 metres d'altura fins a la creu, es troben majoritàriament a l'illa de Sumatra i, en menor mesura, en la part indonèsia de Borneo.
 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —