Cinema Comedia de Barcelona
Per Redacció i ACN
Publicat el 28 de juliol 2020
Temps de lectura 3 minuts

El Gremi de Cinemes de Catalunya va presentar, ahir, un recurs contenciós-administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la resolució del Govern d'aturar, de nou, l'activitat de les sales. Mitjançant aquesta via judicial sol·liciten la suspensió cautelar de les restriccions dictades pel Procicat, davant un tancament que els suposa pèrdues econòmiques "inassolibles i irrecuperables" i que el titllen d' "arbitrari i desproporcionat", segons Camilo Tarrazón, president del Gremi de Cinemes de Catalunya.

Sota el paraigua del Gremi d'Exhibidors, un total de 20 cinemes de Barcelona i l'àrea metropolitana tancats per les restriccions consideren que la mesura sol·licitada no perjudica l'interès general, ja que les sales de cinema garanteixen la seguretat dels espectadors, tal com diuen que ho han reconegut les principals autoritats científiques i mèdiques. 

Dues espectadores validen la seva entrada al Renoir Floridablanca. Font: ACN

La sala del Cinema Montgrí, amb les butaques encintades. Font: ACN

Els cinemes de zones afectades per les restriccions com Figueres o el Segrià no han presentat, de moment, cap recurs, tot i que sí que es van suspendre, cautelarment, les sessions de tots els cinemes tancats de Catalunya.

A l'espera del Procicat 

Segons ha confirmat Tarrazón, cap dels ajuntaments que ha demanat la via d'excepció al Procicat per obrir els cinemes ha obtingut alguna resposta. El Procicat disposa de tota la documentació aportada pels cinemes des del 20 de juliol. És per això, que davant la "indefensió" que suposa "la manca de resposta  i després de més d'una setmana a l'espera", el Gremi de Cinemes de Catalunya ha optat per "accelerar" una decisió a través de la via contenciosa-administrativa.

"Alguns cinemes no podran reobrir"

Davant de la situació d'incertesa, els Cinemes Girona han anunciat aquest dilluns que es veuen obligats a tancar fins a finals d'agost. "La dinàmica de funcionament de les nostres sales necessita una certa continuïtat i aquesta es va veure trencada el 18 de juliol per una decisió equivocada del Govern que ha aturat la bona dinàmica amb la qual havíem reiniciat la represa", han expressat a través de Twitter.

Segons Tarrazón, alguns cinemes esperaran que la situació es concreti i d'altres no podran tornar a obrir. "Per això és tan important que la solució aporti seguretat jurídica, que es descarti la via de l'excepcionalitat i s'estableixi una graduació en les mesures a aplicar en cas de rebrots. Si no, estem venuts", assegura en connivència amb Actua Cultura Segura, una comissió recentment creada amb l'objectiu de gestionar el període de convivència amb la Covid-19.

Segons un estudi realitzat pel sector, s'estima que les mesures sanitàries prèvies, és a dir, les que es van adoptar durant la vigència de l'estat d'alarma, van deixar un 83'3% de les sales amb problemes de solvència, i que un nou tancament ho suposaria per a pràcticament totes les empreses del sector. S'estima que cada dia d'inactivitat pot suposar el tancament d'1'3 empreses i els seus corresponents llocs de treball, amb una pèrdua diària per a les arques públiques de 214.500 euros.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —