El Cirque du Soleil es declara en fallida
Per EFE
Publicat el 30 de juny 2020

El Cirque du Soleil, una de les empreses d'espectacles més conegudes del món, es va declarar dilluns en fallida al mateix temps que els principals inversors de la companyia, amb el suport de la província de Quebec, van presentar un pla de reestructuració.

Cirque du Soleil, una de les institucions més internacionals del Canadà i la província de Quebec, assenyala en un comunicat que ha sol·licitat al Tribunal Superior provincial la seva aprovació per a reestructurar la companyia, que ja es trobava en dificultats financeres abans de l'aparició de la pandèmia de la Covid-19.

Segons la companyia, els tres inversors del circ, l'estatunidenc TPG Capital, el xines Fosun Capital Group i la institució financera Caisse de dépôt etplacement du Québec, aportaran 100 milions de dòlars, mentre que el Govern de Quebec aportarà els altres 200 milions. El fons d'inversions TPG és propietari d'un 55 % de la companyia, mentre que Fosun controla el 25 % i l'entitat financera Caisse de Depot et Placement du Quebec, el 20 % restant.

Acomiadament del personal

La companyia, amb seu a la ciutat de Mont-real, acomiadarà unes 3.840 persones i establirà dos fons per un valor de 20 milions de dòlars, per compensar al seu personal i als contractistes.

El president i conseller delegat del Cirque du Soleil, Daniel Lamarre, va declarar que "durant els passats 36 anys, Cirque du Soleil ha estat una organització molt reeixida i rendible". No obstant això, "sense ingressos des del tancament forçat" de tots els seus espectacles a causa de la Covid-19, la direcció "ha actuat de manera decisiva per protegir el futur de la companyia". 

Aquest dilluns la companyia anunciava a Twitter que la intenció és tornar com més aviat millor i que les entrades que ja estiguin comprades encara seran vàlides per a un futur. El Cirque du Soleil també va assenyalar que té "la intenció de tornar a contractar una substancial majoria dels empleats acomiadats quan ho permetin les condicions econòmiques, una vegada que es cancel·lin els tancaments obligatoris i es puguin reiniciar les operacions".

El mes de març, el Cirque du Soleil, que va ser fundada a Mont-real en 1984 i que fins a l'aparició de la Covid-19 operava 44 espectacles a tot el món, va acomiadar unes 4.680 persones, un 95 % del seu personal, a causa de la cancel·lació dels seus espectacles i s'enfronta a la suspensió de pagaments.

Deute milionari

La companyia té un deute d'uns 900 milions de dòlars, fruit de l'acord del 2015, valorat en 1.500 milions de dòlars, pel qual el fons d'inversions estatunidenc, TPG, es va quedar amb una participació majoritària de la companyia. El fundador del Cirque du Soleil, Guy Laliberté, va vendre l'any 2015 la seva participació en la companyia per uns 1.500 milions de dòlars.

El procés de fallida estableix que durant els pròxims 45 dies, altres entitats poden presentar ofertes pel Cirque du Soleil i serà el Tribunal Superior de Quebec qui decidirà la oferta guanyadora.
 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —