Cita prèvia per anar al gimnàs
Per Redacció i ACN
Publicat el 28 de maig 2020

Alguns clubs esportius han reprès l’activitat arreu del territori, però caldrà oblidar-se de la realitat anterior a la pandèmia. A Barcelona, que just es troba a la fase 1, es permet l’obertura dels centres amb instal·lacions a l’aire lliure com ara pistes de pàdel, tenis o frontó. A la resta de gimnasos només es permet ofertar serveis de caràcter individualitzat com els entrenadors personals, amb cita prèvia i sempre sense superar el 30% de l’aforament. 

El Centre d'Entrenament Intel·ligent (CEI) a Girona n'és un exemple. El propietari Jordi Torras explica que s'han aplicat diverses mesures de seguretat.La primera d'elles és tan simple com que la porta només la poden obrir els professionals del centre. A l'hora de fer els entrenaments, Torras ha explicat que han optat per dividir la sala en dos espais amb el material corresponent en cada un d'ells. 

Torras explica que cada entrenador és responsable de la seva zona i que després de cada sessió d'entrenament s'hi dediquen entre cinc i deu minuts a desinfectar tot el material que s'ha utilitzat. Dos cops al da també es desinfecta a fons tota la sala. 

Un entrenador personal desinfecta unes peses abans no arribi el seu client Foto: ACN

Esperant la fase 2

Malgrat, tot a la majoria de centres no els surt a compte obrir només per fer atenció personalitzada i prefereix esperar a la fase 2, on podran augmentar l'aforament en les sales. Aquest és el cas del Camp de Tarragona, on l'oferta dels clubs es va incrementant a poc a poc. Qualsevol ciutadà pot anar al seu centre esportiu però sempre demanant hora i seguint els protocols d’higiene. 

En aquesta segona fase es permet també obrir les piscines. Així ho han fet alguns centres com el Reus Deportiu, que ha obert una de les piscines interiors i permet fer servir un carril per persona durant una hora. El Club Natació Reus Plom ha activat la piscina exterior de 50 metres, que podrà acollir fins a 72 persones al dia, atès que disposa de vuit carrils i hi ha nou franges horàries habilitades. "Hem pujat escales i hem caminat tot el que hem pogut, però ens faltava la part de l'aigua", apunta satisfeta la usuària Montserrat Bernis, que també troba com a quelcom positiu nedar sola en un carril, una opció que en la normalitat sol ser difícil. 

Dues dones neden a la piscina exterior del Club Natació Reus Plom. Foto: ACN

Estrictes protocols d’higiene 

A més de demanar hora, els clubs esportius han d’establir protocols d’higiene estrictes. Molts dels clubs de Barcelona ja s’estan preparant per tenir-ho tot a punt, com és el cas dels Clubs Dir, que a través d’un vídeo informen de com serà la “nova normalitat” dels gimnasos. 

Les dutxes i vestuaris estaran tancats, així com les fonts d’aigua. Es recomana als usuaris que vinguin canviats de casa i portin mascareta i guants. El gimnàs no llogarà el material i demana als esportistes que obligatòriament portin una tovallola i, si es possible, la seva pròpia màrfega. A les sales s’establiran distàncies de seguretat entre les màquines de fitness i a les classes dirigides. A més, es desinfectaran les instal·lacions després de cada ús.  

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —