Cita prèvia per lliurar cartes als Reis i campanades "descentralitzades"
Per EFE
Publicat el 28 de novembre 2020

Quaranta dies d'activitats, més de cent concerts, un espai habilitat al Fòrum perquè els més petits puguin lliurar amb cita prèvia les seves cartes als Reis Mags, focs artificials per Cap d'Any, pensats perquè puguin veure's des de casa, i campanades "descentralitzades" en els barris marcaran aquest atípic Nadal a Barcelona.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, han presentat aquest dissabte el programa d'activitats per a aquest Nadal "especial i difícil" a la capital catalana, que ha hagut d'"adaptar-se" per la pandèmia del coronavirus i les mesures restrictives, i que ha comptat amb uns pressupostos de gairebé cinc milions d'euros, un més que el 2019.

El consistori barceloní ha suspès la cavalcada de Reis, però ha habilitat un espai al Fòrum perquè els nens puguin, amb cita prèvia, lliurar les seves cartes entre el 28 de desembre i el 5 de gener, i on el contacte amb les seves Majestats i els patges serà virtual.

A més, han confirmat que se celebrarà la tradicional Fira de Reis a la Gran Via de Barcelona, de la mateixa manera que ja s'ha obert la Fira de Santa Llúcia a la Catedral, tot i que han precisat que s'està estudiant la seva implementació per garantir les mesures de seguretat.

En canvi, el que ja s'ha descartat del tot és la celebració del Saló de la Infància, de manera que les autoritats municipals han programat una àmplia gamma d'activitats infantils als barris de la ciutat, destacant per la seva rellevància el tió que es farà als voltants del mercat de Sant Antoni amb una instal·lació audiovisual.

Per una altra de les festes per excel·lència, la de Cap d'Any, i un cop descartada la multitudinària festa a l'avinguda Maria Cristina d'anys anteriors, l'ajuntament ha ideat un espectacle en el moment de les campanades perquè es pugui veure des dels balcons i finestres de casa a la major part de la ciutat. En concret, es llançaran 12 palmeres brillants en cada un dels deu districtes de la ciutat coincidint amb les campanades de mitjanit, que en aquesta ocasió seran "descentralitzades".

Aquestes campanades "descentralitzades" amb què s'acomiadarà l'any i es donarà la benvinguda al 2021 marcaran l'inici d'un espectacle de focs artificials de 15 minuts, des d'un punt alt de la ciutat perquè tingui una major visibilitat.

En aquests quaranta dies d'activitats, hi haurà més de cent concerts sorpresa de jazz clàssic, sense avís previ i de pocs minuts per evitar l'efecte crida, en una cinquantena de localitzacions dels deu districtes de la ciutat, entre els dies 17 de desembre i 5 de gener.

Malgrat això, els punts neuràlgics seran la plaça Catalunya, amb més d'un centenar de propostes escèniques i musicals entre el 19 i el 30 de desembre, i la plaça Universitat amb una instal·lació lumínica per homenatjar els catalans.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —