Amics X Sèries
Publicat el 23 de gener 2021

El 2020 ens ha demostrat que moltes vegades la realitat supera a la ficció, però no subestimem el 2021 que encara és a temps de portar-nos moltes sorpreses. Aquesta setmana, per exemple, ens han marejat una mica amb el tema de l'ajornament-suspensió de les eleccions del 14-F i hem vist com Donald Trump deixava la Casa Blanca. També, hem vist com es reobrien polèmiques al món dels Youtubers per l'anunci d'en Rubius que marxarà a Andorra. Però no importa com hagi estat la teva setmana, perquè et recomanem 5 sèries que segur s'adaptaran a tu, o a algun dels teus amics o amigues, i que et faran desconnectar d’aquesta setmana de bojos.

El precoç: Alguien tiene que morir (2020, 1 temporada a Netflix)
Amb el rerefons de l'Espanya franquista, Gabino torna a casa de la seva família després d'haver viscut uns anys a Mèxic, d'on és la seva mare. El jove ve acompanyat d'un amic ballarí que es diu Lázaro i que no serà gaire benvingut per una part de la família, ja que sospiten que entre ells hi ha alguna cosa més que una amistat. La situació es complica encara més, perquè el pare vol que Gabino es casi amb la filla d'una família amb la qual tenen negocis.

El millor: la interpretació de la Carmen Maura, que mai defrauda.

El pitjor: és una sèrie dura i violenta i pot arribar a resultar desagradable.

 

La detectiva: Los misterios de Laura (2009-2014, 3 temporades a RTVE i a Amazon Prime)
Laura Lebrel és una inspectora de la Policia Nacional que es dedica a investigar crims d’una manera molt personal i particular. A més, compatibilitza la seva vida professional amb la personal: el seu matrimoni no passa pel seu millor moment i a més ha de criar a dos nois bessons de 5 anys. Encara que a primera vista pugui semblar una mica despistada, caòtica i que fa servir uns mètodes poc ortodoxos, a la inspectora Lebrel no se li escapa res i és capaç de resoldre fins i tot el crim perfecte.

El millor: la intuïció i el carisma d’aquesta peculiar inspectora.

El pitjor: la interpretació d’alguns actors secudaris.

La mamarratxa: Crashing (2016, 1 temporada a Netflix)
Sam, Melody, Kate, Anthony, i Fred són una colla d’amics que viuen junts com a guardians de la propietat d’un hospital en desús. Els joves paguen un lloguer molt rebaixat a canvi de mantenir i cuidar l’edifici, encara que saben que serà per un temps limitat, ja que seran desallotjats i l’hospital serà demolit. A la vida d’aquesta curiosa comunitat arriba la Lulu, la millor amiga de l’Anthony, provocant tota una revolució a la vida a l’hospital.

El millor: la muntanya russa d’emocions que vius de la mà dels personatges.

El pitjor: només són 6 capítols i et quedes amb ganes de més.


El 'intensito': Cites (2015-2016, 2 temporades a la CCMA)
En cadascun dels capítols d’aquesta sèrie es relaten dues cites de dues parelles diferents. Alguns dels personatges reapareixen a mesura que avança la sèrie, ja sigui amb la mateixa parella del principi, perquè s’han agradat i han quedat per una segona cita, o amb una nova, quan amb la primera cita no hi ha hagut èxit. Moltes d’aquestes cites són a cegues, ja que la parella s’ha conegut a través d’Internet i totes elles es produeixen en punts coneguts de la ciutat de Barcelona.

El millor: la ciutat de Barcelona com a escenari que fa que qualsevol barceloní o persona que hagi visitat la ciutat pugui identificar llocs coneguts.

El pitjor: hi ha personatges que només surten un cop, i aleshores no tens temps de conèixer-los en profunditat.

 

L’activista: O sabor das margaridas (2018-2020, 2 temporades, la primera a Netflix, la segona encara no) 
Uns dies abans de l’arribada del Papa Benet XVI a la ciutat gallega de Santiago de Compostel·la, una noia anomenada Marta Labrada desapareix a la benzinera d’un poble de l’interior de Galícia, que es diu Muriás. L’endemà a la desaparició, l’agent de la Guàrdia Civil, Rosa Vargas arriba a Muriás per investigar les estranyes circumstàncies d’aquesta desaparició, encara que tot apunta que la noia ha deixat el poble per voluntat pròpia. No obstant això, Rosa no es dóna per vençuda i, finalment, descobreix una trama criminal en la qual estan implicats molts dels habitants del poble.  

El millor: els girs que ningú s’espera.

El pitjor: els capítols són llargs i poden arribar a resultar una mica tediosos.

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —