Amics x sèries
Per Cristina Coll i Marta Del Hoyo
Publicat el 22 de maig 2021

Última setmana de maig! Un mes per a estiu i un temps que convida a sortir de casa. Malgrat això, us convidem a veure aquestes sèries que us asseguraran un bon entreteniment en aquelles estones de relaxació.

Us les proposem segons el vostre perfil.

El que no surt de casa: The Rain (2018, 3 temporades a Netflix)
The Rain és una de les apostes de parla no anglesa més interessants del gegant del streaming. Aquesta sèrie se situa en una Escandinàvia anys després que una gran catàstrofe aniquilés ben bé tota la població. Dos germans, refugiats des de petits sota terra, decideixen sortir del fort per descobrir aquest nou món desconegut. Un viatge en què coneixeran altres supervivents en la cerca de la veritat respecte a l'accident.

El millor: Novament una sèrie sobre un món postapocalíptic envaeix les pantalles i es converteix en una de les sèries més vistes de la plataforma. El secret per poder repetir el mateix argument? La seva singularitat.

El pitjor: La construcció de personatges no és cap de les seves virtuts. Malgrat ser una bona proposta amb personatges carismàtics moguts per la racionalitat, no es desvien de ser arquetips. I el gran problema que es desprèn és l'adequació entre narrativa i construcció de subjecte, que es desincronitza, i el context no sempre segueix les accions dels personatges.

La traficant de satisfyer: Sexify (2021, 1 temporada a Netflix)
Sexify és una sèrie polonesa estrenada fa uns dies enfocada cap a un públic juvenil. En un marc universitari, una jove en la cerca d'una idea per a la creació d'una aplicació es junta amb dos joves molt diferents amb les quals crearà una plataforma sobre l'orgasme femení.

El millor: Com qualsevol proposta de Netflix, segueix una fórmula i estàndard garantits pel seu triomf. Una sèrie feta per a joves, que pot enganxar qualsevol classe de públic.

El pijtor: No s'escapa dels esquemes convencionals ni dels missatges més superficials, però és una sèrie perfecte per veure en un parell de dies.

L'incapaç de veure sèries noves: Game of Thrones ( 2011, 8 temporades a HBO)
Basada en Cançó de gel i de foc, segueix les diverses històries familiars i individuals per aconseguir asseure's al Tron de Ferro alhora que una gran amenaça assetja Ponent.

El millor: Una de les sèries més mítiques del segle XXI. Probablement ja l'has vista o coneixes algú que se l'hagi vista, però és impossible recordar-ho tot. Així que endavant! Un dels seus trets característics? Els finals de temporada. 

El pitjor: El final no va ser el gir més esperat per molts espectadors... Però sense dubte és una gran sèrie, que malgrat haver generat cert rebuig, no deixa de ser una de les millors propostes del nostre segle.


 

Aquell a qui no li agrada l'animació: Attack on Titan (2013, 3 temporades a Netflix)
Es contextualitza en una ficcionada civilització que viu entre tres muralles, l'últim lloc on els humans encara viuen. Fa més de 100 anys, la humanitat va ser portada a la vora de l'extinció després de l'aparició de gegants amb formes humanes anomenats Titans, que ataquen i mengen humans a la vista. L'origen d'aquests éssers i la construcció de les muralles és un misteri.

El millor: Sense importar si ets aficionat a l'anime, aquesta és una bona proposta per iniciar-s'hi. Una sèrie molt innovadora que segueix una història molt interessant i, perquè no, original.

El pitjor: Tot i ser capítols de només 20 minuts, ja té tres temporades. Una bona idea per fer marató, encara que a llarga visualització pot crear desinterès.

La que sempre està feta un embolic: Pure (2019, 1 temporada a Filmin)
​​​​Si ets de les que es va enamorar de FleabagPure és la teva sèrie. Ens presenta la història de com una noia, la Marnie, lluita amb els seus pensaments intrusius sexuals alhora que s'adapta a la vida urbana de Londres.

El millor: Dona visibilitat a trastorns mentals com el TOC a través d'un gran sentit de l'humor.

El pitjor: No destaca sobre propostes similars que aprofundeixen encara més en la temàtica, arribant a quedar en segon pla.


 


 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —