Clam al Parlament per reforçar la lluita contra els delictes d'odi
Per ACN
Publicat el 08 de juliol 2021

El Parlament ha reafirmat, amb els vots en contra de Vox, el seu compromís en combatre "qualsevol ideologia i comportament d'odi, especialment contra minories o grups minoritzats que cal protegir". I ha denunciat l'increment "preocupant" dels delictes d'odi, "clara conseqüència de l'auge de la ultradreta i del feixisme". Per tot plegat, i amb els vots en contra de Vox i l'abstenció de Cs i PPC, emplaça el Govern a treballar "des de tots els departaments per una acció concertada que posi fi a aquesta xacra social". El Parlament també ha instat el Govern a desplegar la unitat central de delictes d'odi i discriminació especialitzada per combatre i lluitar els delictes d'odi, i fer prevenció, detecció, atenció i recuperació a les víctimes.

Aquest darrer punt ha estat aprovat amb els vots a favor d'ERC, Junts i comuns; les abstencions del PSC-Units, CUP, Cs i PPC, i el vot en contra de Vox.

D'altra banda, el Parlament ha reclamat que es doni resposta efectiva a través de les actuacions pertinents dels Mossos d'Esquadra i policies locals a qualsevol mena de discriminació o agressió per motiu de religió, orientació sexual, identitat sexual o d'origen. En aquest sentit, la cambra demana vetllar perquè tant als cossos policials com a les empreses de seguretat privada erradiquin qualsevol tracte discriminatori. Així, demanen que se'ls formi per la "correcta aplicació del delicte d'odi i agreujants per motivació ideològica sobre grups minoritaris i minoritzats".

Amb els vots en contra de Vox i PPC, la cambra també "emplaça el Departament d'Interior a fer una anàlisi de les dades sobre l'augment de delictes d'odi". D'altra banda, el Parlament vol que s'impulsi una modificació de la llei per a incloure com a motiu de sanció d'actituds discriminatòries que eventualment es puguin produir per part de membres dels Mossos d'Esquadra.

La moció, presentada per ERC i amb transaccions del PSC-Units i la CUP-NCG, demana garantir els drets de totes les persones aplicant accions encaminades a garantir la igualtat efectiva dels col·lectius més vulnerables, i condemnar o rebutjar qualsevol classe de violència o discriminació, especialment per motius racistes o xenòfobs, i LGTBIfòbiques.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —