Jango Edwards
Per ACN i Redacció
Publicat el 23 de desembre 2020

El clown Jango Edwards és el guanyador del Premi Zirkòlika de Circ 2020 a la Millor Trajectòria. L’artista nord-americà, famós pel seu estil provocador, és un dels referents del llenguatge més contemporani dels pallassos i resideix a Catalunya des de fa quasi 20 anys.

L'artista rebrà el premi avui en la Nit del Circ, juntament amb la resta de premiats de l'11a edició dels Premis Zirkòlika. Però Edwards serà l'únic premiat present a la gala, doncs a causa de les noves restriccions per la pandèmia l'espectacle es farà sense públic ni nominats, i es retransmetrà en xarxes i televisions locals. Les pallasses Pepa Plana i Noël Olivé, el malabarista Totó, Nom Provisional i els còmics Toti Toronell i Pere Hosta participaran en l’espectacle. 

Premi a la Millor Trajectòria

El clown nord-americà Jango Edwards (Detroit, 1950) ha guanyat el Premi Zirkòlika de Circ a la Millor Trajectòria per una dilatada carrera que ha desenvolupat sobretot a Europa i a Catalunya. Considerat com un dels màxims referents del llenguatge contemporani dels pallassos i representant de l’anomenat 'clown power', ha fet gires en teatres, circs i grans recintes d’Europa, Amèrica i Oceania, i des de fa quasi 20 anys resideix a Barcelona, una de les seus del Nouveau Clown Institute, l’escola de pallassos que impulsa des del 2009. 


L'Edwards serà l'únic premiat present a la gala, doncs a causa de les noves restriccions per la pandèmia l'espectacle es farà sense públic ni nominats, i es retransmetrà en xarxes i televisions locals


Trajectòria

Amb 70 anys, el passat mes de setembre va organitzar al teatre La Gleva de Barcelona el Festival The man, the myth and the legend, on va compartir escenari amb artistes com Pepa Plana, Tortell Poltrona, Roberto Oliván, Andreu Buenafuente o Mario Gas. Al llarg de la seva carrera ha creat, entre d’altres, els espectacles "Penzilpeeni Zircus", "Nothing but the truth", "Nightmirrors" i "Garbage", que el va consagrar als anys vuitanta com a artista i pallasso de referència. 

Us oferim diferents vídeos de les seves millors actuacions: 

 

La Nit de Circ es readapta

D’altra banda, i a causa de les noves restriccions per la pandèmia de la Covid-19, la gala Nit de Circ es readapta i serà una retransmissió televisiva que s’emetrà dimecres en directe a través de les xarxes socials de la revista Zirkòlika i que es podrà veure íntegrament a partir de les 11 de la nit a través de laxarxa.cat i de 14 canals més de la Xarxa de Televisions Locals. 

En aquesta retransmissió es donaran a conèixer els guanyadors de l’11a edició. L’espectacle, sense públic, comptarà amb la música en directe del grup Sakapatú i les actuacions de les pallasses Pepa Plana i Nöel Olivé i els còmics Toti Toronell i Pere Hosta. A més, hi haurà actuacions de Luis Niño ‘Totó’ (malabarista), Martina Covone (corda aèria), la companyia Nom Provisional (perxa xinesa) i Léa Legrand (bola d’equilibri). Tots els artistes de circ participants en aquest espectacle dirigit per Xavier Erra van ser nominats o guardonats en la darrera edició dels Premis Zirkòlika.


És considerat com un dels màxims referents del llenguatge contemporani dels pallassos i representant de l’anomenat 'clown power'


Els premis estan produïts per l’entitat Zirkòlika, un projecte de difusió i comunicació de les arts del circ que edita des de l’any 2004 l’única revista especialitzada en circ de tot l’Estat i, a més, manté un portal d’informació a Internet. Els premis, que compten amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona, van néixer l’any 2010 com a suport a la creació i al reconeixement del treball dels artistes i les companyies de circ catalanes.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —