Col·legi Periodistes Cat
Per Redacció
Publicat el 19 de febrer 2021

El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha denunciat aquest divendres les "cada vegada més freqüents agressions, coaccions, amenaces i insults als professionals de la informació", i ha demanat la implicació de les administracions i del conjunt de la societat "per fer front a aquesta xacra".

En un comunicat fet públic l'endemà que un grup de manifestants apedregués la façana de la seu d'El Periódico de Catalunya, el col·legi professional ha apel·lat "amb urgència la ciutadania a defensar la llibertat d'informació, que està sent greument amenaçada per persones i col·lectius que volen impedir la feina dels periodistes".

"Pedrades, treure'ns els telèfons mòbils, destrossar els nostres vehicles, boicotejar-nos quan hi ha una connexió en directe i accions similars no són eines amb les quals defensar cap lluita noble i és un insult utilitzar-les per reclamar llibertat d'expressió", diu el comunicat, en referència a la violència exercida per algunes de les persones que s'han manifestat els últims dies per demanar la llibertat del raper Pablo Hasél. "També reclamem als cossos policials que garanteixin i assegurin la protecció dels professionals que exerceixen el periodisme: fotoperiodistes, càmeres i redactors", afegeix.

El Col·legi de Periodistes de Catalunya insisteix que la funció del periodisme és "explicar als ciutadans el que passa perquè puguin exercir en llibertat la resta dels seus drets democràtics", per la qual cosa "les agressions que busquen fer callar aquests professionals només tenen una conseqüència: el debilitament de la democràcia".

El comunicat acaba recordant que "el dret a la informació és un dret de tots", que s'ha de preservar "de manera conjunta, decidida i contundent".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —