El col·lapse parcial del con del volcà deixa exposada una gran font de lava
Per EFE
Publicat el 25 d’octubre 2021

Un col·lapse parcial del con que s'ha produït aquest matí al volcà de l'illa de La Palma deixa exposada una gran font de lava, ha informat l'Institut Volcanològic de Canàries (Involcan). "Estem en el moment de més activitat", ha informat el portaveu d'Involcan, David Calvo.

En declaracions a Efe, Calvo ha manifestat que l'emissió de gasos és "un disbarat", ja que s'ha arribat a les 50.000 tones de diòxid de sofre, i el volcà emet més lava des del passat cap de setmana, quan s'han obert dues fissures en un lateral del con i una nova boca. També ha reiterat que els gasos marquen la tendència del que pot passar en les pròximes hores, per la qual cosa no creu que hi hagi un canvi notable en les pròximes hores.


Calvo ha explicat que una de les boques del volcà "tira" cap al sud, per zones per les quals no havia passat amb anterioritat, com el barri del Corazoncillo i el cementiri de les Taques, al municipi dels Plans de Aridane.

El portaveu de Involcan ha assenyalat que ara caldrà veure per a on tiren les colades, si ho fan de nou cap als barris de Todoque i La Llacuna, si emplenen unes altres o si es dirigeixen cap a un nou lloc. També ha relatat que algunes colades s'han eixamplat tant que elles mateixes han delimitat un perímetre "brutal", de fins a 3 quilòmetres, que fan "una mica de zona de seguretat".

Es pot seguir en directe l'evolució de l'erupció volcànica des del Twitter de la Televisió Canària

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —