Ada Colau en roda de premsa
Per ACN
Publicat el 20 de juliol 2020

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat que el Procicat té sobre la taula des de divendres la petició d'autorització per a festivals a Barcelona com el Grec o el Cruïlla XXS, però que l'única resposta que han rebut és el qüestionari on es refermava la prohibició general de l'activitat cultural. "No volem tancar res però hi ha inseguretat jurídica", ha assegurat en declaracions a Catalunya Ràdio. Colau creu que no pot ser que, perquè no s'hagi arribat a temps o no s'hagi fet prou bé, ara s'impulsin mesures gruixudes i prohibicions genèriques a sectors que "no en tenen la culpa". També ha insistit en que "la cultura ho està fent molt bé".

Colau comprèn que cal limitar l'oci nocturn i trobades de més de deu persones, unes mesures que veu coherents perquè són focus de contagi. Per contra, no entén aquestes restriccions en l'àmbit cultural, ja que a més la mesura suposa un cop molt fort.

"Demanem si us plau que s'arregli avui", assevera, confiada que el Procicat hi donarà llum verda. Alhora, ha advertit que l'òrgan de la Generalitat rebrà "centenars d'expedients" per casos similars.

Per últim, ha reiterat que en cap moment se li ha comunicat que s'estigui treballant en un confinament general. L'alcaldessa ha valorat que la situació durarà molts mesos i que per això cal prendre mesures acotades i fer que el sistema de rastreig funcioni.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —