L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en l'inici del plenari
Per ACN
Publicat el 27 de novembre 2020

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat al ple que el fet succeït dissabte passat al passeig Sant Joan és "excepcional" i ha indicat que disparar "ha de ser l'últim dels recursos" als quals recorri la Guàrdia Urbana. "No ho hem de normalitzar", ha demanat en relació amb l'incident durant el qual un agent va disparar un sensellar durant una actuació del cos. "El primer que ens preocupa a tots és l'estat de salut", ha indicat Colau, que s'ha alegrat que "per sort" l'home ferit s'estigui recuperant. Segons l'alcaldessa, el tinent d'alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, ja va dir després de conèixer el fet que caldria revisar els protocols. "Ens obliguen a revisar fins a l'últim mil·límetre l'actuació i els protocols", ha afegit.

Amb tot, l'alcaldessa també ha dit que "s'ha de respectar la investigació judicial i col·laborar-hi. A més, ha afegit que s'ha obert una investigació interna i ha assenyalat que hi ha milers d'intervencions amb persones sense llar que es resolen sense incidents.

Des del tiroteig de dissabte passat, l'alcaldessa Ada Colau només s'hi havia referit en dues piulades al Twitter.

Aquest divendres s'hi ha referit arran d'un prec presentat per ERC, que demana un pla de formació i un protocol d'actuació específic per a intervencions i actuacions amb sense sostre per part d'agents de la Urbana.

Colau ha acceptat el prec i ha agraït el to del regidor republicà Jordi Coronas. "No ens pertoca jutjar però hi ha coses que ens preocupen", ha dit Coronas.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —