Ada Colau i Alba Vergés amb els seus equips de Salut
Per ACN
Publicat el 15 de juliol 2020

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha descartat aquest dimecres el confinament general de la ciutat davant l'augment de contagis però ha afirmat que s'estudien "mesures de contenció". En una reunió amb la consellera de Salut, Alba Vergés, l'alcaldessa ha insistit que "en cap cas s'està parlant de confinament de la ciutat però sí que s'ha obert la porta a alguna mesura".

Abans de començar la reunió, Colau ha comparegut a TV3, on no ha volgut especular sobre quines poden ser les mesures, però ha afirmat que tant l'augment de casos com la proximitat amb l'Hospitalet de Llobregat fan necessari actuar per aturar els contagis. "Estic convençuda que s'hauran de prendre mesures a molts més llocs de Catalunya", ha dit.

També ha insistit en la importància del rastreig, el qual considera que actualment "no està ben dotat ni dimensionat", i ha apuntat que "clarament s'ha de reforçar". Per això, ha ofert personal de l'Ajuntament de Barcelona a la Generalitat si té dificultats per refermar-lo.

L'alcaldessa ha reconegut que la situació és "preocupant" a Barcelona i, per això, ha defensat la necessitat de prendre mesures. Tot i això, ha afirmat que "ningú planteja un confinament total" en la situació actual, però ha afegit que per no arribar-hi "és clau fer el seguiment immediat de tots els contactes i que no es trigui dies".

Colau ha fet una crida a mantenir especialment les mesures de prevenció en l'àmbit de socialització privada, ja que ha assegurat que és on s'estan produint la majoria de contagis. En total, hi ha 29 brots localitzats a la capital catalana.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —