Orgull
Per ACN
Publicat el 28 de juny 2021

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reivindicat la diversitat i una vida "lliure" per a totes les persones, coincidint amb el dia de l'alliberament i l'orgull LGTBI. En una declaració institucional difosa al Telegram, Colau assegura que cada 28-J se celebren els avenços fets per construir una Barcelona "lliure, fraterna i orgullosament diversa" però remarca que "queda molt per fer". Tant l'Ajuntament de Barcelona com la Generalitat llueixen des de dos quarts d'una del migdia la bandera de l'orgull LGTBI als balcons de la plaça Sant Jaume.

"La lgtbifòba segueix sent una realitat, ho hem vist de manera molt dolorosa amb les darreres agressions al carrer i amb motes formes de discriminació que segueixen existint", apunta Colau en el missatge difós. Per això, assenyala que és un dia de celebració però també "de lluita".

En aquest sentit, lamenta que encara hi hagi famílies que rebutgen els seus fills "per qui són i qui estimen", empreses que no contracten a una treballadora perquè és trans o que encara hi hagi discriminacions en àmbit com la salut, l'esport o el transport públic.

L'alcaldessa recorda que Barcelona és pionera en la lluita pels drets del col·lectiu i fa referència a la manifestació de l'any 77. A més, afirma que l'orgull LGTBI és "un orgull compartit". "Vestir-nos com vulguem, expressar el nostre desig lliurement, que es reconegui la diversitat de les famílies...Tot són conquestes LGTBI que fan del món un lloc més lliure per a tothom", indica. Per tot plegat, reivindica que "l'amor guanya a l'odi" i que "l'única normalitat és la diversitat".

Desplegament de la bandera

Juntament amb diverses entitats i acompanyada d'altres membres del govern i representants de grups municipals del consistori, Colau ha desplegat una bandera de l'orgull gegant al balcó de l'Ajuntament de Barcelona a dos quarts d'una del migdia.

A l'altra banda de la plaça Sant Jaume i de forma pràcticament sincronitzada també s'ha desplegat una bandera de l'orgull al balcó del Palau de la Generalitat. El president Pere Aragonès ha desfet el nus que mantenia la bandera plegada, acompanyat de la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, i altres representants.Els membres de les dues institucions s'han saludat des dels respectius balcons i han aplaudit després de mostrar les banderes.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —