El Col·legi d'Arquitectes alerta del risc de construir piscines a teulades
Per EFE
Publicat el 24 de juliol 2021

El Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Barcelona (CAATEEB) alerta del risc que suposa la instal·lació de piscines a les teulades, ja que pot posar "en perill" tant l'edifici com les persones que estiguin dins.

El CAATEEB recorda que l'estructura de qualsevol edifici pot aguantar un límit de pes que inclou l'estructura i tot allò que se li pugui posar dins (persones i mobles) i amb la legislació actual s'estableix un pes màxim de 200 quilos per metre quadrat a l'interior i 150 quilos per metre quadrat en teulades i cobertes.

Aquest valor es pot veure fàcilment superat si es col·loca una piscina, ja que es generaria un sobrepès de 100 quilos per cada 10 centímetres d'aigua que poden originar esquerdes o el col·lapse de l'edifici en el pitjor dels casos.

Per aquesta raó, el CAATEEB recomana verificar l'any de construcció de l'edifici i l'estat actual de l'estructura abans de la instal·lació d'una piscina i avisar als veïns en cas que es tracti d'una comunitat.

Aquest advertiment del CAATEEB es fa extensible a qualsevol altre element que pugui generar una sobrecàrrega, com les llibreries o les jardineres.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —