Castellers
Per ACN
Publicat el 03 d’octubre 2021

Aquest diumenge ha estat jornada de tornades pel que fa a l'àmbit casteller. Els Castellers de Vilafranca han coronat el primer 4 de 8 de la represa castellera en la diada del Mercadal de Reus, celebrada aquest diumenge. La Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Jove de Tarragona, els Capgrossos de Mataró i els Xiquets de Reus han aixecat castells de set en una jornada gairebé de normalitat, ja que es tracta de la primera diada amb un format tradicional amb tres rondes i pilars fets per colles de diferents municipis.

L'actuació s’ha fet en poc més d’una hora i mitja i s’han descarregat per part de totes les colles 4 de 7 amb pilars, 4 de 7, 5 de 7, i 3 de 7. Unes 600 persones, assegudes, s’han emocionat en tornar a escoltar les gralles en una actuació que ha seguit els protocols acordats pel Procicat.

D'altra banda, els Minyons de Terrassa han tornat a plaça després de gairebé dos anys d'aturada a causa de la pandèmia. La formació malva ha fet la primera actuació de la temporada en solitari i jugant a casa: a la plaça del Raval de Montserrat i en el marc de la Diada de La Nova Atenes. Les restriccions anticovid han condicionat l'actuació dels Minyons, ja que només permeten que hi participin un màxim de 160 persones.


Els Verds durant la jornada d'avui

Per aquesta raó, els malves han optat per fer castells de set. Les construccions més importants de la diada han estat un 5 de 7 i un 4 de 7 amb el pilar. El president dels Minyons, Jaume Maeso, ha celebrat que, tot i les restriccions, "la plaça ha esclatat som si fos una gran diada".

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —