Castells
Publicat el 16 de setembre 2021

El Procicat ha aprovat aquest dimarts un pla que permet fer castells de fins a 160 persones. El protocol, que ja ha estat alabat per la Generalitat, preveu que els castellers hauran de dur mascareta, fer els castells en un màxim de quinze minuts i establir protocols d’entrada i sortida, així com tenir la pauta completa de vacunació o una PCR negativa en les darreres 48 hores.

Des de l’inici de la pandèmia, l’activitat castellera s’ha vist molt limitada per les restriccions, a causa del contacte estret i el gran nombre de persones que comporta. La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) assegura que han rebut la notícia “amb molta il·lusió i positivisme”. Aquest nou protocol permet a les colles castelleres sortir de les limitacions que tenien fins ara, les quals no permetien castells de més de 25 persones. “El límit de 25 persones és un fre molt important per la nostra activitat, perquè amb 25 persones no podem fer gairebé estructures”, diu al Diari de Barcelona Pau Camprovín, president de la CCCC. “No ens permet recuperar la normalitat total, però ens dona moltes més opcions que les que teníem fins ara”.

Sense interacció en les properes diades

El nou pla també permet que les colles vinguin acompanyades de fins a un màxim de 25 grallers, els quals hauran de ser del mateix grup bombolla que la colla en qüestió. Igualment, els castellers participants hauran d'estar associats a la colla castellera participant i practicar una higiene exhaustiva de mans i peus utilitzant gels hidroalcohòlics homologats. Malgrat la flexibilització de les restriccions, la interacció entre membres de les diferents colles o entre les colles i el públic no estarà permesa.

Aquest nou protocol establert pel Procicat coincideix amb les properes diades de la Mercè a Barcelona i la de Santa Tecla a Tarragona. No obstant això, des de la CCCC no preveuen grans castells de cara a aquestes festivitats. “A Tarragona ja han dit que cada colla farà un castell i un pilar. A Barcelona es tenia previst (abans del nou anunci del Procicat) fer pilars de quatre”, explica Camprovín. “La realitat és que aquestes festes agafen a les colles sense gairebé temps per fer assajos. En tot cas, els primers castells que veurem seran de dimensions petites”.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —