L’encara president Donald Trump perdrà la seva immunitat a les xarxes socials quan Joe Biden entri a la Casa Blanca
Per Sara Sans i Celia Oliveras
Publicat el 30 de novembre 2020

La transició presidencial no només es donarà a la Casa Blanca. Twitter i Facebook han anunciat que el pròxim 20 de gener, quan Joe Biden juri el càrrec com a 46è president dels Estats Units, el control dels comptes de la Casa Blanca i del POTUS (acrònim del president dels EUA, en anglès) passaran a les seves mans. 

Segons la política de Twitter, Trump està exempt de les normes que s’apliquen a la resta d’usuaris. Com a president dels Estats Units, les seves piulades, independentment de si són ofensives, verídiques o inapropiades, són d’interès públic i, per tant, no es poden eliminar. Tot i que els comptes oficials estaven a disposició del president, Donald Trump, durant el mandat, ha utilitzat el seu usuari personal (@realdonaldtrump) per comunicar-se amb el món. La immunitat a les xarxes socials s’ha estès al seu Twitter, que acumula unes 58.000 publicacions durant els últims cuatre anys i diversos episodis de molta controvèrsia. 


La immunitat a les xarxes socials s’ha estès al seu Twitter, que acumula unes 58.000 publicacions durant els últims quatre anys i hi recopila episodis amb molta controvèrsia


Això es va veure durant les últimes eleccions, quan Donald Trump va utilitzar la plataforma per afirmar que els vots havien estat manipulats i que els resultats eren falsos. Tot i que les cadenes de televisió sí que van tallar l’emissió quan va fer aquestes declaracions, Twitter es va limitar a avisar els usuaris de què el missatge “podria ser enganyós respecte de com participar en una elecció o un procés democràtic”.

En conflicte

La batalla de Twitter amb Donald Trump comença amb el seu mandat i es manté durant els últims quatre anys. Durant les protestes del moviment Black Lives Matter, a Minneapolis, el president va piular: “Qualsevol dificultat i assumirem el control, però quan comenci el saqueig, comença el tiroteig”. Davant d’aquest missatge, Twitter tampoc el va poder eliminar, però va alertar a tots els usuaris que s’estaven violant la normes de la plataforma en glorificar la violència.

A la resta del seu equip executiu, que segueixen el mateix discurs incendiari a les xarxes, no se’ls aplica aquesta immunitat. El passat 6 de novembre, Twitter va suspendre permanentment el compte de Steve Bannon, director estratègic de la Casa Blanca fins el 2017, per suggerir la decapitació del director de l’FBI i del doctor Anthony Fauci, líders en la lluita contra la Covid als Estats Units.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —