Educació ha enviat material a les escoles per tal de garantir la seguretat dels treballadors i familiars, i possibilitar la sol·licitud a aquelles famílies que no ho puguin fer telemàticament
Publicat el 19 de maig 2020
Temps de lectura 1 MINUT

Avui comença la preinscripció presencial per educació infantil, primària i ESO de cara al curs que ve, i finalitzarà el 22 de maig. Educació ha posat avui els centres catalans a disposició de les famílies que no tinguin mitjans per fer les sol·licituds per internet. El sistema telemàtic funciona des del dia 13 i acabarà el mateix dia que el presencial, el qual ja ha superat les 80.000 sol·licituds, segons fonts de la Conselleria.

És per això que ahir les diferents institucions van realitzar treballs de desinfecció i condicionament per tal de poder dur a terme de manera segura les preinscripcions, per les quals cada família haurà d’haver sol·licitat cita prèvia al centre escollit com a primera opció a través del telèfon, de les webs dels centres o del Departament. L’horari exacte d’atenció, però, anirà determinat per la direcció de cada centre i s’ha demanat a les famílies que, si pot ser, només una persona que no sigui d’alt risc vagi a fer la gestió. Aquesta persona, si no pot ser cap dels tutors del menor, en podrà ser autoritzada. També es demana que, si és possible, es presenti amb tota la documentació ja firmada.

A més a més, Educació ha exigit la neteja diària i la ventilació periòdica dels espais, a més de la instal·lació de mampares per protegir els treballadors o, com a mínim, garantir-ne la protecció individual a partir de mascaretes quirúrgiques, pantalles protectores facials, guants i gel hidroalcohòlic. També serà proporcionat a les persones que vagin a fer la preinscripció si no disposen de material contra els contagis.

A l’escola Marina de Montgat, per exemple, expliquen que la neteja diària l’ha encarregat l’ajuntament a l’empresa de neteja habitual. La primera desinfecció la van dur a terme divendres passat i un grup petit de professors va anar a condicionar el centre ahir, que va ser quan va arribar el material. En aquesta escola, que és més aviat petita, hi haurà una persona que administrarà les preinscripcions, una persona de l’equip directiu i un conserge que s’encarregarà d’assegurar la distància de seguretat.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —