A causa de l’essencialitat de la seva feina, la plantilla haurà d’assumir uns serveis mínims del 85 %
Per Laia Piñar Navarro i Víctor Sanz Guerrero
Publicat el 20 d’octubre 2021

Les treballadores i treballadors del 061 inicien una vaga indefinida. Denuncien que treballen en unes condicions precàries, sobretot pel fet que bona part de la plantilla treballa sota contractes temporals d’un mes. A més, els treballadors són acomiadats onze mesos després per evitar fer-los fixes. També asseguren i critiquen que s’hagi abaixat el sou de la plantilla tot i la sobrecàrrega de treball que van tenir durant la pandèmia.


Actualment el servei del 061 - i, per tant, el seu personal - està externalitzat a l’empresa privada Ferrovial. Els sindicats convocants apunten al SEM i a la Generalitat com a responsables de l’externalització d’un servei que consideren que hauria d’estar integrat a l’àmbit públic.

La vaga s’ha organitzat a conseqüència de no arribar a cap acord en l’última negociació, que va tenir lloc el 15 d’octubre entre Ferrovial i el comitè de l’empresa. Ni el Departament de Salut ni el SEM han fet cap declaració al respecte. Tant la vaga com la manifestació han estat convocades pels sindicats UGT, CGT i USOC, juntament amb les plataformes 061 Diu Prou i Gestors d’emergències en lluita.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —