Francisco Nicolás Gómez Iglesias arribant a l'audiència
Per EFE
Publicat el 11 de maig 2021

Francisco Nicolás Gómez Iglesias, conegut com a Petit Nicolás, s'asseu avui al banc dels acusats pel viatge que va fer a Ribadeo (Lugo) l'agost de 2014 fent-se passar presumptament per un enllaç entre el Govern i la Casa Reial, pel qual la Fiscalia demana per a ell set anys de presó.

La Secció 17 de l'Audiència Provincial de Madrid celebrarà aquesta setmana el judici al Petit Nicolás pels presumptes delictes d'usurpació de funcions públiques, falsedat en document oficial i suborn passiu.

Al costat d'ell s'asseuran al banc dels acusats el cap de la Policia Municipal de Madrid Jorge G. H., i el policia municipal de Torrijos (Toledo) Carlos P. L. D., per a cadascun dels quals el Ministeri Públic demana cinc anys i mig de presó.

Serà la quarta vegada que s'intenti celebrar aquest judici pel viatge a Ribadeo, després d'una suspensió el 2019 per un canvi de lletrada del Petit Nicolás perquè va rebre pressions, la segona a causa de la pandèmia de coronavirus el 2020 i la tercera el mes de gener passat per contacte directe de Covid d'un dels lletrats.

La Fiscalia demana per a Gómez Iglesias set anys de presó i una multa de 81.000 euros, mentre que l'acusació popular que exerceixen l'Associació de Policia Municipal Unificada de Madrid (APMU) i Podemos demana 11 anys de presó per a Gómez Iglesias; l'Advocacia de l'Estat demana 21 mesos de presó i una multa, i l'Ajuntament de Madrid reclama tres anys i mig de presó.

El Ministeri Públic detalla que a principis del mes d'agost de 2014 el Petit Nicolás va proposar organitzar una reunió a un empresari asturià —Jorge Cosmen— al qual li va fer creure que era un funcionari públic, enllaç entre la Vicepresidència del Govern i la Casa Reial.

I finalment el 13 d'agost tots dos van esmorzar junts en un restaurant de Ribadeo, al qual, segons l'acusat, "assistiria una persona molt important de la Casa Reial", alguna cosa que mai va ocórrer.

Per a dur a terme el seu pla Gómez Iglesias havia contactat prèviament amb dos policies municipals, a qui va demanar que li proporcionessin els mitjans policials necessaris per a fer-se passar per un càrrec públic, a canvi d'una gratificació pels seus serveis.

Per la seva part el lletrat del Petit Nicolás, Manuel Marchena Perea, fill del magistrat del Tribunal Suprem, defensarà que el processat no va cometre delicte, segons va avançar a Efe.

Aquest dimarts està prevista la tramitació de les qüestions prèvies, els interrogatoris dels tres acusats i la declaració en qualitat de testimonis de tres policies nacionals.

Dimecres declararan diversos testimonis com l'empresari Jorge Cosmen i un brigada de la Guàrdia Civil.

Dijous donaran el seu testimoniatge altres testimonis com l'inspector cap de la Policia Municipal de Ribadeo, es practicaran diverses proves pericials i es coneixeran els informes finals, tot abans del dret a l'última paraula dels acusats.

Francisco Nicolás Gómez Iglesias també s'asseurà a la banqueta novament a finals de maig —els dies 20, 21 i 25— per la presumpta trama per la qual un amic li va fer la selectivitat el 2012. La Fiscalia demana per a ell en aquest procés quatre anys i sis mesos de presó.

Aquest jove va ser detingut l'octubre de 2014, quan tenia 20 anys, acusat de falsedat, estafa i usurpació d'identitat per fer-se passar per membre del Govern, i després li van obrir diversos processos judicials, alguns ja finalitzats, com la causa en la qual estava imputat per injúries i calúmnies al Centre Nacional d'Intel·ligència, de la qual va ser absolt.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —