El pavelló de Torres de Segre
Per ACN i Redacció
Publicat el 20 de juliol 2020

El pavelló de Torres de Segre ha començat a acollir casos lleus i asimptomàtics de covid-19, tal com s’havia acordat amb el Departament de Salut la setmana passada. Els 17 primers temporers i persones que viuen en situació de vulnerabilitat van arribar a la nit de dissabte, des de diversos punts de la comarca del Segrià. El motiu del seu trasllat és la impossibilitat de disposar d'un espai per tal de poder confinar-se.

L’espai té capacitat per a 36 persones i hi col·laboren voluntaris d’Open Arms. Com a finalitat principal té descongestionar el sistema sanitari, així com desallotjar l'Hotel Nastasi, que torna a fer tasques d’hotel-hospital.

El poliesportiu disposa de diversos espais separats: una zona de descans, amb quaranta llits, un menjador i una àrea d’esbarjo. Compta, a més a més, amb servei de bugaderia, alimentació, i extrema protecció de les mesures de seguretat i higiene.

La Generalitat i el Consell Comarcal del Segrià costejaran tots els recursos necessaris que se’n derivin els quals, segons l’Ajuntament, ascendirien a 70.000 euros.

L’equip d’Open Arms, format per cinc persones, s’encarrega de l’acollida i atenció dels pacients. Segons explica el seu coordinador, Albert Mayordomo, la metodologia que segueixen és similar als rescats en alta mar, però que compten amb l’avantatge que hi ha molta menys gent i un espai molt extens. L’organització ha acordat amb Aitona, Seròs i Soses per gestionar equipaments d’aïllament similars al de Torres de Segre.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —