El cometa Neowise es podrà veure fàcilment durant les pròximes nits
Per ACN i Redacció
Publicat el 10 de juliol 2020
Temps de lectura 2 minuts

El cometa Neowise ja es pot observar al cel de l'alba i és un espectacle que es pot gaudir a simple vista fins a mitjans de mes, tan sols cal mirar en direcció nord-est, tot i que millor si s'utilitzen uns prismàtics. L'astrofísic Josep Maria Trigo, de l'Institut de Ciències del CSIC i de l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya, assegura que "aquestes pròximes nits es veurà fàcilment, perquè és molt brillant". Aquest any, és el primer que és visible des de la Terra.

Des de la península Ibèrica es veurà just a l'alba, a partir de les 5.00 hores i fins a gairebé quan surt el Sol. Concretament, Neowise es troba just a sota de la constel·lació Auriga, per tant, per observar-lo cal buscar cap a l'horitzó en direcció nord-est. L'astrònom Trigo anima a la gent que l'observi, ja que sol ser "bastant difícil" que un cometa es vegi a simple vista: "Passa cada cinc o deu anys". També el qualifica d'una "bellesa extrema".

El descobriment i el nom del telescopi

Va ser descobert el març passat i ha acabat prenent el nom del telescopi espacial estatunidenc que el va localitzar, Neowise, que bàsicament té l'objectiu de descobrir asteroides i cometes abans que suposin un perill directe per a la Terra.

Els aficionats a observar el cel enguany tenen una oportunitat per a contemplar a simple vista un cometa, després de no poder fer-ho amb Atles, descobert el desembre passat i que s'esperava que es pogués observar al maig, però va acabar trencant-se en trossos un mes abans.

El cometa Neowise, el 9 de juliol. Font: Lorena Sopena

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —