Seguiment de la programació virtual del Comic Barcelona On Demand
Per Redacció
Publicat el 05 de maig 2020

El coronavirus ha fet que aquest any no puguem trepitjar el Còmic Barcelona a la Fira de Montjuïc. El van posposar fins a l’any vinent, amb l'etiqueta #YoMeQuedoEnCasaLeyendo. Però les vinyetes no s’han aturat. Els organitzadors han aconseguit posar en marxa una edició especial, el Comic Barcelona On Demand. Ofereixen, a través del canal de Youtube FicomicTV, un programa complet i variat per gaudir del món del còmic des de casa.

Des del 8 d'abril s’estan celebrant, amb diverses trobades a la setamana, taules rodones, conferències, masterclass i contacòmics per als més petits. Destaca la masterclass d’Albert Monteys en que l'exdirector i dibuixant d'ElJueves ens va mostrar la seva cuina, després que l'any passat guanyés el premi de Millor Obra d'Autor Espanyol per Universo! (2018) del Còmic Barcelona 2019.
 


Un altre espai interessant d'aquesta edició és també el Contacòmics, on s’expliquen vinyetes i es recomanen còmics infantils i juvenils. A aquest espai el complementen les diferents activitats relacionades amb el còmic per a nens, que ofereixen a l'apartat Comic Kids.

Va ser especial la sessió de El Vívora ayer y hoy, que va reunir diversos membres de l’antiga revista, com Max, Miguel Gallardo, Laura Perez-Vernetti i Marta Guerrero, juntament amb Emilio Bernárde de Ediciones La Cúpula. Moderat per Roser Messa, van parlar d'aquesta reedició per entregues del El Vívora para supervivientes. La publicació, que es pot consultar en línia i gratuïtament durant el confinament, la conformen sobretot historietes publicades originalment als vuitanta que els autors han seleccionat perquè tornin a la vida.

 

I el que queda encara. Avui dimecres 6 de maig hi ha una xerrada amb Jesús Alonso Iglesias, que va participar en el film d'animació Spiderverse. Aquest divendres 8 de maig hi haurà una conversa amb l'autor del Cuaderno de tormentas (Planeta, 2008 i Astiberri, 2018), David Rubín, que va fer el seu Beowulf (Astiberri, 2019) amb guió de Santiago García. Una setmana després parlarem amb Ana Oncina, autora de Croqueta y empanadilla (2014), amb el qual va guanyar el premi del públic del Còmic Barcelona 2015.

Aquests són només alguns dels "gargots" que podrem veure des del sofà. Perquè malgrat el confinament, les vinyetes no s'aturen. Podeu trobar el programa complet d'activitats del Còmic Barcelona On Demand aquí.

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —