Investigadors de l'empesa TASK, estudiant una vacuna.
Per EFE i Redacció
Publicat el 15 d’agost 2020

La Comissió Europea ha anunciat un acord amb la farmacèutica AstraZeneca per a la compra d’almenys 300 milions de dosis d’una futura vacuna contra la covid-19, amb la possibilitat d’adquirir-ne 100 milions més en nom dels Estats membres. La compra, però, s’efectuaria “un cop s’hagi demostrat que la vacuna és segura i efectiva” contra el virus, assegura l’Executiu en un comunicat.

Aquest es tracta del tercer acord d’aquest tipus que la Comissió concreta amb empreses farmacèutiques, després de pactar amb Sanofi-GSK, el passat 31 de juliol, i amb Johnson&Johnson, dijous. Segons ha informat la Comissió, però, ja estan treballant a tancar més drets de compra preferent amb altres potencials compradors.

L’operació, que ja es troba entre les fases 2 i 3 del nivell de desenvolupament, es finançaria amb l’Instrument d’Ajuda d’Emergència europeu. Segons s’ha afirmat, els primers processos “han sigut prometedors en matèria de seguretat i immunogenicitat”.

Entre les característiques que han fet valorar de manera positiva les investigacions de l’empresa londinenca són “la rapidesa per a produir a gran escala, la fiabilitat i la capacitat de proveir a tota la Unió Europea”. A més, tot i que el procés regulador de desenvolupament de la vacuna s’ha “flexibilitzat” per accelerar el procés d’autorització i desenvolupament, la Comissió ha recalcat que el marc regulador i sanitari segueix sent “rigorós”.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —