Twitter ha desarmat l'operació xinesa que tenia l'objectiu de millorar la seva imatge després de la crisi de la Covid-19 i la situació a Hong Kong
Per EFE
Publicat el 13 de juny 2020

Twitter ha revelat que ha suspès 174.000 comptes vinculats al govern xinès que participaven en un esforç coordinat per promoure narratives favorables a la seva gestió de la crisi del coronavirus i a les protestes prodemocràtiques de Hong Kong.

Protestes a Hong Kong. Foto: Lam Yik Fei / New York Times 

Els comptes van ser desactivats durant els primers tres mesos del 2020 i, segons la xarxa social, majoritàriament escrivien missatges en mandarí i buscaven millorar la imatge del govern liderat pel Partit Comunista Xinès, fonamentalment a Àsia. Segons un estudi de l'Australian Strategic Policy Institute, la campanya també estava enfocada als xinesos fora de país per explotar-ne la capacitat d'estendre la influència del partit.

Segons Twitter, la xarxa propagandística no va aconseguir gaire repercussió digital, i la majoria dels missatges acabaven sent compartits per altres comptes que formaven part de la mateixa operació, en lloc de propagar-se de forma independent mitjançant la resta d'usuaris.

La xarxa social ha explicat que ha trobat vincles entre aquesta operació i una altra portada a terme també per part del govern xinès a mitjan 2019, la qual es va estendre a Facebook i a YouTube. En aquesta ocasió, l'objectiu principal de la campanya era influir sobre la percepció de la crisi desfermada entre Pequín i l'autonomia de Hong Kong, i va comptar amb 210 canals de YouTube, 200.000 comptes a Twitter, set pàgines web, tres grups i cinc comptes d'usuaris a Facebook.

"Tenim proves precises que això és una operació amb suport estatal. Específicament, hem identificat grans grups de comptes que es comporten de forma coordinada per amplificar els missatges relacionats amb les protestes de Hong Kong", han indicat en aquesta ocasió els responsables de Twitter.

Aquesta xarxa social està prohibida a la Xina pel govern, de manera que els comptes es connectaven a la plataforma mitjançant xarxes privades virtuals, encara que algunes feien servir adreces IP no bloquejades.

A més dels comptes xinesos, que va ser la campanya més gran, Twitter també va informar que va desactivar 1.153 comptes amb vincles amb una campanya propagandística amb origen a Rússia, i unes altres 7.340 d'una operació vinculada amb el govern turc.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —