Les comunitats autònomes gestionaran totalment la fase 3
Per ACN
Publicat el 02 de juny 2020

El decret de pròrroga de l’estat d’alarma que el Govern espanyol ha enviat aquest dimarts al Congrés —i que es debatrà dimecres— estableix que les comunitats autònomes gestionaran directament la fase 3 de la desescalada, tal com havia anunciat el ministre de Sanitat, Salvador Illa. Segons el document, els presidents i presidentes autonòmics seran les autoritats competents “amb caràcter exclusiu” per a “l’adopció, supressió, modulació i execució de les mesures corresponents en exercici de les seves competències”, tret de les vinculades a la llibertat de circulació que excedeixin els seus territoris. 

Mentre no estiguin en aquesta fase 3, “el Govern espanyol podrà acordar conjuntament amb cada comunitat autònoma la modificació, ampliació o restricció de les unitats d’actuació i les limitacions respecte a la llibertat de circulació”. En cas d’acord, aquestes mesures seran aplicades per qui ostenti la presidència de la comunitat autònoma com a representant ordinari de l’Estat al territori. 

Un cop s’assoleixi la fase 3, els presidents i presidentes de les CCAA ja tindran competència exclusiva per decidir quins territoris deixen de tenir mesures restrictives i avancen cap a la “nova normalitat”.

Via lliure a l’obertura d’aules

El decret també estableix que a partir de l'aprovació i publicació al BOE les administracions educatives competents podran disposar la flexibilització de les mesures de contenció i la represa de les activitats presencials a l’àmbit educatiu no universitari i de formació.

Això serà sempre que les unitats territorials es trobin a la fase 2 o a una altra inferior. En tot cas, durant aquest període les activitats educatives es poden mantenir a distància i en línia “sempre que sigui possible”. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —