Concentració
Publicat el 11 de setembre 2020

"El que ens han arribat a fer no és normal", diu una veu en una conversa mitja hora abans de començar la concentració davant del Parlament de Catalunya. A poc a poc, l'espai es va omplint de sindicats, famílies afectades i periodistes, a l'espera de la votació de les 19.00, fins que es torna difícil mantenir la distància de seguretat. 

Després que Junts x Cat signés l'acord "in extremis" es nota un ambient de força tranquil·litat, amb l'esperança que la llei es reformi, però sempre anant amb compte, perquè no se sap mai. "Diuen que s'aprovarà, a veure si és veritat", comenta un senyor assegut a un banc. "Qui sap, espero que sí, però amb això no se sap mai", diu la Mercè, que ha vingut a donar suport a la proposta tot i que no l'afecta personalment. "Tenim la sort que no ens afecta, però cal lluitar per un habitatge digne per a tothom", diu.

"Nosaltres només estàvem mirant de què era la concentració", explica la Lucia, de 16 anys. Tot i arribar per casualitat, van decidir quedar-se perquè coneixen algú a qui la llei sí que els afecta. "La mare d'un company de classe està a l'atur i han arribat a dormir als bancs del carrer perquè els han fet fora de casa per no poder pagar el nou preu".

A la concentració es poden veure manifestants de totes les edats.

"Força sindical!", crida una de les portaveus del Sindicat de Llogateres de Barcelona. "Estem aquí per eliminar aquestes clàusules draconianes dels contractes de lloguer". En la concentració els joves érem majoria, i es va dirigir a nosaltres: "No us podeu independitzar. Guanyes 1.000 euros i et gastes 1.000 euros en lloguer, això no pot ser!".

A la concentració no s'ha trobat a faltar a cap col·lectiu, des de Stop Desaucios, Riders, i fins i tot les Kellys eren a parc de la Ciutadella per donar suport al Sindicat de Llogateres. Tot i el retard en la votació, els ànims no van decaure, els manifestants ocupaven el temps amb música i begudes en un ambient relaxat, excepte pels periodistes: "havíem d'acabar a les 19 i encara estan parlant d'un altre tema, això va per llarg", comenten dos companys.

I aleshores arriba el moment de la votació, tothom està en silenci i se sent un "quin estrès" entre la multitud. "Ànims!", crida un altre manifestant, mentre comencen a votar-se les esmenes. "La proposició de llei ha quedat aprovada per 71 a favor i 63 en contra", se sent pels altaveus i entre crits i alguna llàgrima s'obren ampolles de xampany per celebrar-ho.

"Hem fet història", diu Jaime Palomera, un dels portaveus del Sindicat, "els drets humans no es negocien".
 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —