Manifestació a Via Laietana
Per ACN
Publicat el 15 d’octubre 2020

Unes 400 persones, segons l'Ajuntament de Barcelona, s'han concentrat a les vuit del vespre d'aquest dimecres a la plaça d'Urquinaona quan fa un any de la sentència del Tribunal Suprem contra els líders del procés independentista català, que va comportar penes de fins a 13 anys de presó per sedició. Els concentrats, que responien a la crida dels CDR, han tallat algun carrer proper i després han baixat per Via Laietana entonant consignes com ara "1 d'octubre, ni oblit ni perdó". Al capdavant de la manifestació, una pancarta amb la inscripció "La independència es guanya al carrer". De camí, alguns dels manifestants han arrencat banderes espanyoles que han anat trobant i n'han cremat alguna.

Després d'un incident momentani davant la comissaria de la Policia Nacional de Via Laietana, la manifestació ha continuat caminant i ha girat cap a la Rambla.

En el trajecte s'han tombat contenidors i se n'ha intentat cremar algun, però el fort desplegament policial dels Mossos d'Esquadra, que seguia la protesta, ha utilitzat les furgonetes de la Brigada Mòbil (Brimo) per treure el mobiliari urbà del mig. Precisament, la Guàrdia Urbana ha informat de la detenció d'una persona per haver cremat un contenidor.La policia també ha anat encapsulant els manifestants per intentar evitar que es poguessin escampar pels carrers estrets que envolten la Rambla, i en algun moment hi ha hagut corredisses entre manifestants i policies. Les furgonetes de la Brimo circulaven per sobre la Rambla, en direcció plaça Catalunya. Els Mossos també han avisat per megafonia d'intervenció policial imminent davant l'actitud d'alguns dels manifestants.

Abans d'arribar a plaça Catalunya, la manifestació s'ha disgregat, així com el dispositiu policial. Uns i altres s'han dispersat pels carrers de Ciutat Vella.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —