Concentració de suport a Pablo Hasél
Per ACN i Redacció
Publicat el 06 de juliol 2020

La Plataforma Llibertat Pablo Hasél va aplegar ahir centenars de persones arreu de Catalunya per protestar contra l'empresonament del raper lleidatà. Hasél va ser detingut el passat 28 d'abril després d'haver estat condemnat per enaltiment al terrorisme. El raper ja havia anunciat que descartava exiliar-se en cas que el jutge ordenés el seu empresonament. 

La concentració més sentida va ser la de Lleida, lloc d'origen del cantant que, alhora, ahir mateix va tornar a confinar-se per causa de brots de Covid-19. Prop d'una cinquantena de persones es van concentrar davant l'edifici de la Catedral Nova de Lleida. Tot i que l'acció reivindicativa inicialment prevista era una manifestació, amb el confinament del Segrià es va mantenir la trobada, però sense desplaçaments. Allà s'hi va llegir un manifest que denunciava "el càstig exemplar" que es volia implosar a Hasél i recordava que tot plegat "podria comportar-li fins a quinze anys de presó", tenint en compte que hi ha tres sentències condemnatòries que podrien fer que hi entrés de manera imminent. A més, a través d'una pancarta i de les proclames dels assistents es va demanar la seva llibertat.

Tot i que amb el confinament perimetral les trobades van de quedar limitades a un grup màxim a deu persones que preferentment havien de ser convivents entre elles, fonts de la Guàrdia Urbana van explicar que l'acte s'havia a pogut fer perquè aquesta ordre encara havia estat recollida en cap escrit oficial. La concentració va començar pocs minuts després de les set de la tarda d'aquest dissabte i es va dur a terme sense incidents.

Grup de manifestants a Lleida amb pancartes de suport. Foto: ACN

Grup de manifestants davant la Catedral Nova de Lleida. Foto: ACN

 

Hasél també va rebre mostres de suport a Barcelona, on s'hi concentraren centenars de persones. També hi hagué concentracions a València, Madrid i Saragossa. 

 

Un centenar de persones demanden l'amnistia total a Barcelona. Foto: Lorena Sopena

 

Els manifestants han assistit a l'acte amb mascareta. Foto: Lorena Sopena

 

 

 

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —